VeluwezOOOm Got Talent! Gaat weer van start

GEMEENTE RHEDEN – 19 februari 2019 is voor de tweede keer het startschot van VeluwezOOOm Got Talent! gegeven. De aanwezige leerlingen/studenten kregen direct na de persbijeenkomst hun eerste sessie met de gemeente, het onderwijs en diverse ondernemers.

Wethouder Ronald haverkamp heette iedereen welkom en gaf na de uitleg aan dat de finale op 18 juni, hoogstwaarschijnlijk weer net als één jaar geleden in het gemeentehuis gaat plaats vinden.

Ondernemer Erwin Coolen van gaf aan blij te zijn dat er wederom een tweede sessie plaatsvindt, Ruud Peters, directeur van het Astrum College gaf aan dat het een mogelijkheid voor de studenten is om een uitdaging aan te nemen en gebruik te maken van contacten. Maar dat het vooral ook belangrijk is om dit project leuk te vinden.

Hierna kwam de directeur van gemeente Rheden, Frank Landman aan het woord en gaf de studenten de volgende reden mee: “Maak gebruik van de Global Goals die gemeente Rheden heeft opgezet en gebruik van maakt en verwerk ze in de opdracht. Diegene die dit als beste doet krijgt extra punten van de jury.”

VeluwezOOOm Got Talent!

VeluwezOOOm Got Talent! is een traject voor leerlingen en studenten die iets extra’s willen doen tijdens hun opleiding. VeluwezOOOm Got Talent! ondersteunt hen om een sociaal project op te zetten, een eigen onderneming te starten en/of zich als ZZP-er in de gemeente Rheden te vestigen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

In 2018 heeft het eerste traject succesvol plaatsgevonden. Loek Withaar won, als jongste deelnemer en gekozen uit een tiental zeer enthousiaste leerlingen van diverse scholen de prijs. €250,– voor het opzetten van een videoproductiemaatschappij. Loek was ook zelf aanwezig en heeft aangegeven de nieuwe actie te gaan volgen en er één of meerdere films van te gaan maken voor zijn bedrijfje Take a Loek Videoproducties. Daarom krijgt het dit jaar weer een vervolg. Op 19 februari om 16.00 uur was de start van het tweede traject.

Deelnemers

10 tot 15 leerlingen en studenten van Helicon MBO Velp, Het Rhedens, Aeres MBO Velp, het Astrum College en Arentheem College Titus Brandsma doen aan VeluwezOOOm Got Talent! mee. Door de opzet krijgen zij de kans om bij bedrijven, ondernemingen, instituten en omwonenden in beeld te komen.

Lesprogramma

Het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente Rheden hebben samen een interactief programma van ongeveer 4 maanden opgesteld. Wekelijks krijgen de leerlingen en studenten tot half juni 2 uur durende werksessies. Het bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente Rheden verzorgen deze sessies, vandaag was ook de eerste sessie voor de studenten.

Initiatief VeluwezOOOm

In de gemeente Rheden werken Ondernemers, Onderwijs en Overheid (3 O’s) samen aan én in projecten in een eigen dynamiek en aanpak onder de naam Triple Helix VeluwezOOOm. Ondernemers en leerlingen/studenten van zowel vmbo, havo, vwo, mbo als hbo leren van elkaar en inspireren elkaar. Deze samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en gemeente levert verrassende resultaten op.

Zie voor meer informatie https://www.veluwezooom.nl

18 juni 2019 vindt de finale van het project VeluwezOOOm got Talent! plaats in het Rhedense gemeentehuis in De Steeg. 

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden