Ruim 70 vrijwilligers op de 15e Heidewerkdag

VELP – De vijftiende heidewerkdag vond plaats op zaterdag 23 februari 2019 van 9.00 tot 12.30 uur. Er werd verzameld op de parkeerplaats van het hondenlosloopgebied ten zuiden van het Rozendaalse Veld te Velp.

De Geërfden van het dorp Velp en de gemeente Rheden organiseren jaarlijks de Heidewerkdag op het Rozendaalse Veld. Er waren deze morgen ongeveer 75 vrijwilligers bijeengekomen, Wethouder Marc Budel heette hen van harte welkom. Hij benadrukte nogmaals het belang van het werk dat deze ochtend gedaan werd. “We gaan samen deze morgen weer vele dennetjes verwijderen zodat het veld open blijft voor de heide zodat wij en onze kinderen na ons ook nog kunnen genieten van een mooie bloeiende heide.”

Hierna vertrok men vanaf de parkeerplaats het veld in, om daar de opgekomen dennetjes te verwijderen en te verzamelen langs de kant van het fietspad. Gemeentewerkers zullen deze afvoeren. Als dank voor het werk was na afloop rond 12.15 uur voor iedereen broodjes en heerlijke erwtensoep.

Heidewerkgroep

Er bestaat ook een vrijwilligersgroep die zich het hele jaar inzet op de heide. Deze groep werkt eenmaal per twee weken op dinsdagochtend. Zij kunnen nieuwe leden goed gebruiken. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een ochtend komen en ervaren hoe het is. Daarvoor kunnen zij ook contact opnemen met de gemeente Rheden. ([email protected])

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden