Dick Jurriëns 38e Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw

RHEDEN – Afgelopen zaterdag 23 februari vond de jaarlijkse ridderslag van Carnavalsvereniging De Heiknüüters plaats op het Mr. B. van Leeuwenplein te Rheden. Kees Staats sloeg Dick Jurriëns 38e ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw, onder grootte belangstelling van vele dorpsgenoten.

Om 15.30 uur werden Dick Juriëns en zijn vrouw Diny door Prins Erwin de 1e en  Prinses Cindy en hun gevolg van Cv. De Heiknüüters onder muzikale begeleiding van de March & Showband Rheden opgehaald aan de Mauritiusstraat om te vertrekken naar het Mr. B. van Leeuwenplein.

Na een welkomst woord van voorzitter Joop Theunissen volgde er een opsomming van het vele vrijwilligerswerk verricht door de heer Dick Jurriëns, vaak bijgestaan door zijn vrouw Diny. “Een paar zaken zal ik benoemen maar de lijst is gewoon te lang, in zijn politieke loopbaan zette hij zich vele malen in voor de Rhedense bevolking, zo ook bij de FNV-bond, in het verenigingsleven zoals: Buurtwerk de Heiknüüters, het Rhedens Fanfare Corps, de March en Showband, Rheko, verzorgingshuizen, het Thomassen Mannenkoor en natuurlijk ook het vrijwilligerswerk voor het zwembad Rheden en ga zo maar door.

Daarom willen wij als carnavalsvereniging jou bedanken voor het vele werk voor de gemeenschap en vinden het een eer jou tot 38e Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw te mogen slaan.” Natuurlijk bedankte hij ook de vrouw van Dick Diny voor haar inzet voor de Rhedense bevolking.

Dick werd verzocht te knielen op het bankje waarna de ridderslag volgde met een groot sabel, ook Diny mocht Dick tot Ridder slaan. Zij kreeg een mooi boeket bloemen aangeboden. Hierna werd een krans geplaatst bij Rhedense Leeuw en speelde de March & Showband Rheden enkele nummers.

Na dit officiële gedeelte was er gelegenheid om het tweetal te feliciteren in Partycentrum Ons Huis. Waar nog gezellig nageborreld kon worden tot 18.00 uur.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden