Burgemeester gemeente Rheden is zijn sleutels kwijt

DE STEEG – Woensdagavond 27 februari vond traditiegetrouw weer de sleuteloverdracht plaats aan de 5 erkende carnavalsverenigingen uit de gemeente Rheden door burgemeester Carol v Eert. De prinsen hebben het tijdens de carnavalsdagen voor het zeggen in de gemeente.

In een bomvolle raadszaal vond om 20.10 uur de intocht plaats van de steekdragers gevolgd door Prinsen, Prinsessen, en Adjudanten te weten;

  • Cv. De Heiknüüters : Prins Erwin 1e – Prinses Cindy
  • Cv. De Deurdauwers : Prins André 2e – Prinses Caty en Adjudant Christel
  • Cv. De Blaospiepkes : Prins Johan 1e – Prinses Diana
  • Cv. De Narrenkap : Prins Ronald en Prinses Nicole, Adjudant Frank
  • Cv. De Nölers : Prins Marcel en Adjudant Robin

(Tekst gaat verder onder het filmpje)

President Joost Elbers van Cv. De Heiknüüters heette iedereen hartelijk welkom. “We gaan er weer een gezellige avond van maken in deze prachtig versierde raadszaal”. De dansgarde van de Deurdauwers opende de avond met hun dansoptreden.

Om 20.30 uur vond vervolgens, na het welkomstwoord van de burgemeester, de overhandiging plaats van de gemeentesleutels.

Broer van Carol van Eert

Naast diverse optredens van de dansgarde’s en sketches van de verschillende verenigingen was er ook nog onverwachts een bezoek van de ‘broer’ van de burgemeester, die als buuttereedner de burgemeester en wethouders op de hak nam, ook diverse Prinsen moesten het soms ontgelden, dit onder een luid en hilarisch gelach van de aanwezigen.

(Tekst gaat verder onder het filmpje)

Dweilorkest 94 ½ ui Rheden zorgde voor de carnavalsmuziek waarop menig keer de polonaise werd gelopen door de Prinsen en zijn gevolg, maar ook de burgemeester en wethouder gingen voorop door de raadszaal.

“Het was een fantastische opening van het carnavalsweekend dat ons nog te wachten staat”, aldus Joost Elbers.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden