Lodewijk Hoekstra maakt opname in Park Rosendael

Foto: De Grote Tuinverbouwing

VELP/ROZENDAAL – ln het programma De Grote Tuinverbouwing, dat wordt uitgezonden op SBS6, is wekelijks een item te zien over Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Stuifzand

Op zaterdag 9 maart wanen Lodewijk en Boswachter Henk Ruseler zich even midden in de Sahara, maar in werkelijkheid bezoeken ze het prachtige stuifzand gebied op Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

De orangerie van Park Rosendael in Rozendaal

Lodewijk blijft op de Veluwe en bezoekt in dezelfde aflevering Park Rosendael bij het gelijknamige kasteel. Kasteel Rosendael ligt in Rozendaal, dat zich tussen de hooggelegen Veluwe en het laaggelegen IJsseldal bevindt. Rosendael is zelfs in het buitenland bekend om zijn park met zijn exotisch ogende tuinsieraden zoals; de bedriegertjes, schelpengalerij en fonteinen.

Tuinexpert Ivo Putman maakt een tuin met een mediterraan tintje. Dat willen tegenwoordig heel veel mensen, maar dat is niet nieuw. Vroeger wilde men ook al exotische planten in de tuin.

Lodewijk bezoekt de oude orangerie om te laten zien waar men in de winter de kuipplanten bewaarde, die ’s zomers in de tuin stonden. Een oranjerie werd gebouwd om te kunnen pronken met dure en exotische bomen die uit verre landen en kolonies werden overgebracht. Vanwege het klimaat is het in Noord-Europa niet mogelijk in de tuin tropische of subtropische planten en bomen te houden. Daarom werden ze in kuipen geplant, zodat ze in de winterperiode makkelijker naar binnen konden.

In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ toert de populaire tuinman Lodewijk Hoekstra elke week in zijn groene bus door het land om mensen op een plezierige manier te leren over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. In samenwerking met VisitVeluwe koppelt Lodewijk de prachtige natuur en de grote biodiversiteit van het Park aan meer dan 20 plaatsen op de Veluwe.

Over het programma

Terwijl Lodewijk in zijn groene bus door het land toert, is het team van De Grote Tuinverbouwing op pad om een tuin aan te pakken die hard aan verandering toe is. Tuinexpert Ivo Putman neemt de tuin flink onder handen en interieurstyliste Suzanne van der Hoeven zorgt ondertussen binnen voor een verrassende make-over. Kok Jeremy Vermolen verwent het team op zijn eigenwijze manier en laat zien welke bijzondere gerechten je op de BBQ kunt maken en Rob Verlinden bespreekt de planten vragen van de kijker. Elke zaterdagmiddag om 17.00 uur en elke zondagochtend rond 9.45 uur te zien op SBS6!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden