Boswachter Jamie neemt je mee op een belevingsavontuur door de natuur

Foto: Lars Soerink

REGIO – “Wat wonen we toch mooi hier aan de rand van Veluwezoom, elke dag valt er wat anders te zien in het bos”, zegt Boswachter Jamie.

Belevingsavontuur

Jamie is niet zomaar een boswachter, hij neemt je mee op een belevingsavontuur door de natuur en laat je kennismaken met de dieren die in het bos leven zoals de zwijnen, herten, dassen en vossen.

Gastlessen

Jamie komt met een bus op school waar hij gastlessen geeft in vorm van natuurbeleving en natuureducatie, want leren doe je door te beleven. Er zijn lessen voor de allerkleinsten “Eekie de Eekhoorn” voor groep 1, 2 en 3. “Wild in de bus” is er voor de hogere groepen, groep 4 t/m 8.
Jamie komt als boswachter met zijn bus langs waarin allemaal opgezette dieren staan te wachten om bekeken te worden, over ieder dier heeft Jamie wel een mooi verhaal. Jamie gaat het bos in of de omgeving van school om sporen te zoeken. Wie weet welke dieren ze allemaal tegenkomen?

Smartphonefotografie

Een aanrader voor groep 7 en 8 is de les “Smartphonefotografie“. Op stap met je smartphone door de natuur, op deze manier ontdekken hoe je het beste kan fotograferen met je mobiel en intussen van alles leren over de natuur. De beleving is de beste manier om iets over te brengen, zeker als kinderen het zelf zullen ontdekken. Door middel van speciale lenzen op de mobieltjes worden de prachtigste foto’s gemaakt!

Lijkt het je leuk om boswachter Jamie op school te ontvangen en ben je benieuwd welke dieren hij mee neemt naar jouw school? Neem dan contact met hem op via de website www.boswachterjamie.nl , rechtstreeks mailen kan ook naar [email protected]

Feest

Naast de scholen zijn er ook de kinderfeestjes, boswachter Jamie vindt de natuur een feest en dat wordt het helemaal als hij dat feestje samen met jou kan vieren. Heb je wel eens een vos of een das van dichtbij gezien en geaaid? Gevoeld hoe zwaar een hertengewei is op je hoofd en diersporen gevonden in het bos? Jamie neemt je mee het bos in en maakt van jou en je vriendjes echte spoorzoekers! Ranja drinken, stokbrood bakken en opzoek naar de dieren in het bos. Hoe gaaf is dat…en natuurlijk ontbreekt een cadeautje voor de jarige job niet! Kinderfeestjes zijn ook te boeken via de website.

Boswachter Jamie
cof
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden