Lezing: “Waar komen onze tuinplanten vandaan”

Foto: brian kabbes

SPANKEREN – Lezing: “Waar komen onze tuinplanten vandaan” gegeven door Brian Kabbes.

Brian Kabbes is één van de top plantenkwekers van Nederland en hij heeft een vaste rubriek in het tijdschrift van K.M.T.P. Groei & Bloei.

Alle tuinplanten zijn ooit op enig moment uit de natuur gehaald en zijn vaak na lange omzwervingen en kwekersactiviteiten in onze tuinen terecht gekomen.

In deze lezing neemt Brian Kabbes u mee naar alle uithoeken van de wereld, waar hij vaak met eigen ogen de voorouders van onze tuinplanten in het wild zag groeien. Van de uitgestrekte prairies van Noord Amerika tot de alpen van Nieuw Zeeland en de steile hellingbossen in Japan tot de steenwoestijnen van Zuid Afrika, overal zijn ooit planten verzameld om bij ons als tuinplant te dienen.

U krijgt een beeld van het verzamelen van planten in vroeger tijden door onverschrokken plantenjagers en tevens kunt u zien wat de natuurlijke groeiplaatsen ons vertellen over het gebruik van de betreffende planten in onze tuinen.

U maakt deze avond een botanische wereldreis, langs vele boeiende tuinplanten en evenzoveel opmerkelijke verhalen.

De Groei & Bloei Veluwezoom lezing vindt plaats op donderdag 21 maart 2019 in de Kerkhorst, Dorpsweg 65 A in Spankeren. Aanvang 19.30 uur. Gratis entree voor leden. Belangstellenden € 3,00.

brian kabbes

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden