Staande ovatie van het publiek na concertavond van March & Showband Rheden

RHEDEN – Afgelopen zaterdagavond 23 maart 2019, was Partycentrum “Ons Huis” omgetoverd tot het theater voor een concertavond van March & Showband Rheden.

In navolging van het succes dat de taptoeshow “The Line Up!” de vereniging heeft opgeleverd, werd een concert georganiseerd. Een muzikaal avondje voor betrokkenen van en belangstellenden voor de vereniging. Dat er veel belangstelling voor was bleek wel uit het feit er stoelen bijgezet moesten worden.

De avond werd aan gepresenteerd door Sharona Bosveld en begonnen werd met een optreden van de muzikale talenten van Jong Rheden. Dat er meer dan marsmuziek te spelen is lieten zij met veel passie en al te graag horen. Zo werden de welbekende top 40-hits “Hey Brother” van Avicci en “Happy” van Pharrell Williams gespeeld. Dat werd door het publiek goed ontvangen en met een daverend applaus beloond.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Onder leiding van dirigent Roeland Cleijne ging March & Showband Rheden vervolgens van start, met “State of the Art” en spetterend openingswerk van hun programma. Dat deze muzikanten ook meer in hun “mars” hebben bleek wel uit de populaire muziek in de vorm “Marco Borsato medley”, Paradise City (Gun’s ‘n Roses) en Une Belle Histoire (versie Paul de Leeuw & Alderliefste). Deze laatste twee werken gingen tijdens het concert in première. Met het werk “Labyrint” kon de slagwerksectie, ondersteund door blazers, hun muzikale kwaliteiten tentoonstellen aan het publiek.

Met de samenwerking met Theaterkoor Music for All kwam het thema musical als rode draad terug gedurende de avond. Zij zongen verschillende bekende nummers uit theaterproducties Sound of Music, Fiddler on the Roof en Les Miserables. Onder leiding van Christan Grotenbreg zorgden zij voor frisse afwisseling op de avond. Dit jaar viert dit koor haar 20 jarig bestaan met twee concerten in het theater van Theorthorne te Dieren. Dit zal in oktober plaatsvinden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Na de pauze werd door March & Showband Rheden de successhow “The Line Up!” gebracht. Verschillende hits uit Broadway kaskrakers passeerden de revue o.a. die uit “Les Miserables”, “Chicago”, “Joseph”, “Sound of Music”, “Mary Poppins” en “West Side Story”. Ook werden twee werken uit het marsenrepertoire gebracht: Valdresmarsj en Royal Salute. Na het slotstuk werden bloemen uitgereikt en een dankwoord gesproken door voorzitter André Verhart. Hierop volgde onder leiding van tambour-maitre Pascal Melse nog een toegift met de mars “Servus” en kwam een einde aan een geslaagde avond, dat werd afgesloten met een staande ovatie van het publiek.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

(Foto’s: Wouter Rijnbende)

Kijk voor meer informatie over March & Showband Rheden op: http://www.march-showbandrheden.nl/

Heeft u het concert aan u voorbij moeten laten gaan of wilt u dit nog eens terugzien? Kijk dan naar het onderstaande filmpje.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden