BV Van Verhalen in de Ontmoetingskerk in Dieren

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – De verhalenvertellers van de BV Van Verhalen komen naar de Ontmoetingskerk in Dieren op zondagavond 31 maart.

Thema deze avond: Buitenstaanders in de bijbel: een regenboog vol kleuren

De Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring verscheen begin januari en zette een golf van verontwaardiging in beweging. De verklaring spreekt zich uit tegen homoseksualiteit en transgenderisme.

In reactie op de verklaring werd op tal van kerk- én overheidsgebouwen de regenboogvlag gehesen. De Ontmoetingskerk in Dieren liet de regenboogvlag meteen wapperen en nam daarmee afstand van de omstreden verklaring.

De verhalenvertellers van de BV Van Verhalen willen ongemakkelijke teksten niet uit de weg gaan.

In hun volgende vertelavond laten zij horen dat er ook in de bijbel verschillende mensen in de tijd van Jezus waren die buitengesloten werden. Zij werden met de nek aangekeken en buiten de samenleving gezet .

Hoe reageerde Jezus op deze mensen. Hij kwam toch om de liefde te prediken? Hoe pakte hij het aan in een vijandige omgeving.De vertellers komen ieder met een verhaal van een buitenstaander uit Jezus’ tijd en willen de luisteraar laten horen hoe het ook anders kan.

Verhalen die tot nadenken stemmen in deze ‘veertigdagentijd’. Volop gelegenheid om na te praten bij koffie. Pianist Ronald Brons speelt toepasselijke muziek bij de verhalen.

Zondag 31 maart. Ontmoetingskerk Dieren, aanvang 19.00 uur, entree vrij.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen