Pianisten tonen rol van filmmuziek tijdens matineeconcert in Velp

Foto: Dorrie Tromp

VELP – ‘Films en muziek’ was het thema van alweer het 18e matineeconcert op 24 maart 2019.

‘Vandaag wordt duidelijk wat de rol van muziek is in films. Als kijker kun je de beelden niet los zien van de geluiden en de muziek die erbij klinken’, zei organisator Dorrie Tromp tijdens haar openingswoord.

Voor een uitverkochte zaal in wooncomplex Nieuw Schoonoord in Velp lieten de leerlingen van pianolespraktijk Dorrie Tromp zien waar zij de afgelopen tijd op gestudeerd hadden. Dat niet alle performances even vlekkeloos verliepen, maakte eigenlijk niemand iets uit. Dat is niet waar deze middag om draait.

(tekst gaat verder onder de foto)

Louise en Paul

Het was weer een mooie mix van genres: van klassiek tot eigentijdse filmmuziek, van solisten en begeleiding van Dorrie op de tweede vleugel tot vier handen op één vleugel. In totaal traden er 25 pianisten op, waarbij twee jongedames wellicht het meest in het oog sprongen. Zowel Anoush als Tessa had ondersteunende beelden uit natuurfilms.

Als kers op de taart werden de toehoorders getrakteerd op een gastoptreden van Vivian, 3e-jaars studente aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij begeleidde op viool haar broer Stefan. Samen brachten zij de titelsong van Schindler’s List ten gehore.

Volgend jaar is het concert op 22 maart 2020. Kijk voor meer informatie op: http://www.pianolesdorrietromp.nl/

Stefan en Vivian

Auteur: Marieke B. Lenstra

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen