Projectkoor Dieren zingt ‘The Crucifixon’ in de Ontmoetingskerk

Foto: Hans Schimmel

DIEREN – Op Palmzondag 14 april voert projectkoor Dieren het stuk ‘The Crucifixion’ van John Stainer (1840-1901) uit. De uitvoering vindt plaats in de Ontmoetingskerk te Dieren (Admiraal Helfrichlaan 54) en begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.15 uur.

Toegang is gratis (collecte na afloop). Naast het koor is er een belangrijke rol weggelegd voor het orgel. Marieke Schimmel- Van Voorst neemt deze partij voor haar rekening. Ook tenor Jesús Hernández en bas Michaël de Vos werken mee aan dit concert. Het geheel staat onder leiding van Hans Schimmel.

The Crucifixion is gecomponeerd in 1887 en is vooral in Engeland een veel gezongen oratorium. Het is een meditatie over het lijden van Christus en veel intiemer van karakter dan bijvoorbeeld de bekende passionen van Bach. Het werk is geschreven voor twee solisten (tenor en bas), koor (vierstemmig) en orgel, waarbij het publiek de Hymnes (gezangen) mee mag zingen.

Het doel van de componist was dan ook om een muziekstuk te schrijven dat door gemiddelde koorzangers uitgevoerd kon worden. Het koor is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld en omvat koorzangers uit de hele regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen