Modelspoorclub Veluwezoom laat haar treinen zien

REGIO – Modelspoorclub Veluwezoom (MSCV) uit Dieren heeft dit jaar weer meegedaan aan de Landelijke Modelspoor Dagen van de Nederlandse Modelspoor Federatie.

Deze modelspoor dagen werden gehouden op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 in De Oase aan het Ericaplein te Dieren.

Sinds 2014 werken ongeveer 30 leden van MSCV in De Oase aan diverse modelspoorbanen. Dat gebeurt elke 2 weken op de woensdagmiddag en -avond. Met deze banen neemt MSCV 3 tot 4 keer per jaar deel aan tentoonstellingen in Nederland maar ook in Duitsland. In 2019 gaat MSCV ook deelnemen aan een grote modelspoorshow in Engeland.

Landelijke Modelspoordagen

Tijdens deze Landelijke Modelspoordagen lieten de leden van MSCV zien welke modelspooractiviteiten op dit moment binnen de club plaatsvinden. Er werden 3 modelbanen in schaal H0 (1:87) gepresenteerd in zalen van De Oase aan het Ericaplein 1 te Dieren.

De 3 banen die getoond werden zijn:

  1. De Duitse Baan: een zeer gedetailleerde baan gesitueerd in Duitsland, jaren zestig waarop met veel en divers stoom- en dieselmateriaal wordt gereden. Deze baan trekt tijdens modelspoorshows veel belangstelling;
  2. De Zwitserse modelbaan: aan deze baan wordt nog volop gewerkt (bovenleiding, scenery) maar het ‘tussenresultaat’ is al alleszins de moeite van het bekijken waard. De treinstellen en locomotieven rijden door een typisch Zwitsers landschap;
  3. Aan de grote ‘DNZ’ modelspoorbaan wordt eveneens nog volop gewerkt. Ook hier gaat het om een baan naar Duits voorbeeld. Door de omvang is het mogelijk om een deel van een stad na te bouwen, zijn er uitgestrekte landschappen en veel mooie ideeën uitgewerkt in een heuvelachtig landschap.

Tot slot vond er tijdens de modelspoor dagen beperkte verkoop van modelspoorartikelen plaats.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden