Grote drukte in Velp en Dieren bij afhalen gratis compost

VELP/DIEREN – Grote drukte bij Sportpark Overhagen en bij de gemeentewerf aan de Meidoornalaan te Dieren. Gemeente Rheden gaf gratis compost weg aan de inwoners van de gemeente als dank voor het scheiden van hun afval. Mede door het mooie weer was de belangstelling erg groot.

Velp

Vrijdag, toen de compost werd gestort door gemeentewerkers, waren al belangstellenden compost aan het scheppen. Officieel kon men pas zaterdag de compost scheppen. Hier werd dan ook overweldigend gehoor aangegeven, auto’s werden vol geladen met zakken, manden, bakken en zelfs met aanhangwagens vol verdween de compost snel. Rond 12.45 uur werden de laatste restjes bijeen geschraapt.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Dieren

Rond 10.00 uur moest men al achteraan sluiten in een file van zo’n 50 à 60 wagens al dan niet met aanhangwagens alvorens men een plaatsje kon bemachtigen bij de berg compost die neer gestort was op de gemeentewerf in Dieren. Zo’n grote drukte had men niet verwacht, het was natuurlijk prachtig weer om in de tuin te beginnen. Een goede rede om compost te halen, er werd dan ook driftig geschept. En ging menigeen tevreden naar huis met een volle auto of aanhangwagen om thuis aan de slag te gaan.

Ook medewerkers van Operatie Steenbreek waren met stands aanwezig alwaar men informatie kon vragen of ideeën op doen voor bijvoorbeeld bestrating vervangen voor beplanting. Meer groen zorgt  voor minder opwarming, en een groene tuin  draagt bij aan een goede waterhuishouding.

Er werden filmopnames gemaakt voor een promotie filmpje voor de gemeente Rheden, waarin ook wethouder Dorus Klomberg met onder andere portefeuille duurzame energie, klimaat, schoonwater, afval en milieu te zien zal zijn.

Tevens kon men materialen ophalen die eerder door bewoners besteld waren om hun tuin  te verbeteren door opvang van regenwater door gratis infiltratiebuizen te plaatsen. Geplaatst bij een afgekoppelde de regenpijp, of een laag gelegen tuin oppervlak. Dit allemaal in kader van Operatie Steenbreek.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen