Autisme Informatiemarkt bij Auticafé Dieren

Foto: Autisme Informatiemarkt Dieren

DIEREN – Het Auticafé Dieren organiseert op zaterdag 6 april voor de tweede keer een Autisme Informatiemarkt. Tussen 13.30 en 17.00 uur informeren 15 organisaties u over leven met autisme.

Organisaties op het terrein van wonen, (studie)begeleiding, creativiteit, sport en ontspanning. Alle deelnemers aan de markt zijn actief in Dieren en directe omgeving. De informatiemarkt is in de verschillende ruimten van het Duynhuis aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63 in Dieren.

Het Auticafé Dieren sluit met haar informatiemarkt aan bij de landelijke Autismeweek. In de eerste week van april vraagt de Nederlandse Vereniging van Autisme aandacht voor autisme in Nederland. Op de markt kunnen mensen met een vorm Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of hun naasten informatie halen. Over autisme en over organisaties die op enige manier een aanbod hebben voor mensen met ASS. Zowel voor volwassenen als de jeugd.

Er zijn coaches en ambulant begeleiders aanwezig van 7 verschillende organisaties. Verder zijn er gedurende de middag op de markt workshopjes ‘Mindful Tekenen’ door een kunstzinnig therapeut, vertelt Otto Vaessen over zijn reis als autist naar Papua en is Rijschool Köhler aanwezig. Eigenaar Theodoor Köhler is erkend rij-instructeur Autisme en ADHD.

Om 14.30 uur is er een lezing van Els van Oosten – ervaringsdeskundige en auteur van het boek ‘De waarheid over mijn autisme’. Get-Aut!, een stichting voor kinderen met een autisme spectrum stoornis houdt om 16.00 uur een presentatie. Uiteraard zijn als vaste gebruikers van het Duynhuis ook het Auticafé Dieren en het Inloophuis aanwezig.

Iedereen is van harte welkom om zich te laten informeren over autisme.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden