Ongeveer 6000 bezoekers op Lammetjesdag 2019

RHEDEN – Lammetjesdag bij de Rhedense schaapskudde ging afgelopen zondag 31 maart van start na een korte toespraak van burgemeester Carol van Eert. Hij was samen met wethouder Marc Budel naar de schaapskooi gekomen.

Tussen 10:00 en 16:00 uur kwamen naar schatting ongeveer 6000 bezoekers naar Lammetjesdag. Er waren weer allerlei activiteiten georganiseerd, er was een zweefmolentje, bezoekers konden lammetjes adopteren en op het terrein en de toegangsweg stonden allerlei kraampjes waar men informatie kon krijgen en snuisterijen kon kopen.

De Rhedense Schaapskudde, Natuurmonumenten, IVN afdeling Oost-Veluwezoom (Natuur en Educatie) en Imkervereniging De Bijenstal zorgden voor presentaties over de zo belangrijke natuur. Want, waar zouden we zijn zonder bomen, zonder bijen, zonder spelen in het groen, zonder zorg voor natuur en voor de mens?

Daarnaast waren er demonstraties schapentraining met de schaapshonden Ezra, Jura, en Tess. Kinderen konden bezems maken, spelen met wol, tekenen, kleuren, zich als een lammetje laten schminken en in het zweefmolentje zitten.

Al met al was de organisatie zeer tevreden over het verloop van deze 25ste Lammetjesdag. Gelukkig had Natuurmonumenten bij het bezoekerscentrum de parkeergelegenheid vergroot door het naastgelegen weiland open te stellen voor het parkeren van auto’s. Deze stond op een gegeven ogenblik ook bijna helemaal vol.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden