Workshop kleurpotloodtechnieken

kleurpotloodtekening van een verende kleurtechniek
Foto: Angélique Krijnen

VELP – Beeldend vormgeefster Angélique Krijnen van Embellir.nl verzorgt op maandagavond 15 april een gratis kennismakingsworkshop kleurpotloodtechnieken in het voormalige “Klas vijf” aan de Oranjestraat 36 in Velp.

Daarna zal zij op vijf maandagavonden in mei een pilotcursus verzorgen die dieper op de kleurtechnieken in gaan. Bij voldoende enthousiasme zal ze dit najaar een cursus kleurpotloodtechnieken opstarten.

Belangstellenden voor de workshop kleurpotloodtechnieken kunnen zich inschrijven via http://www.embellir.nl/agenda.html

Angélique geeft al een aantal jaren met veel succes cursussen en workshops kleurpotloodtechnieken bij de Royal Talens in Apeldoorn en aan 55 plussers in onder andere Ons Raadhuis te Velp. Voor het E-magazine Kunstenaars.nl schrijft ze instructieve artikelen over kleurpotloodtechnieken.

De populariteit van het kleurpotlood wint terrein.

Kleurpotloden werd lang gezien als een medium voor kinderen, maar inmiddels bestaat er een enorme diversiteit aan professionele kwaliteit kleurpotloden. Kleuren is als het ware schilderen met je kleurpotlood. Dat kan zoals Mondriaan in duidelijke vakken zoals we het op school geleerd hebben. Maar veel leuker is kleuren als Monet met prachtige kleurmengingen en kleurverlopen.

In haar workshops komt ook materialenkennis aan bod. Waarin verschillen kleurpotloden, welk papier is geschikt en hoe slijp ik het kleurpotlood.

Angélique Krijnen is beeldend vormgeefster en gespecialiseerd in kleurpotloodtechnieken. Ze is aspirantlid van botanische kunstenaars Nederland  en maakt haar botanische tekeningen met kleurpotlood.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden