Ben jij een Fietsheld? Doe mee aan de Fietshelden Campagne

Foto: provincie Gelderland

REGIO – De Fietshelden Campagne daagt basisschoolkinderen uit om ideeën te verzinnen die fietsen voor kinderen leuker, makkelijker of veiliger maken. De campagne loopt tot 5 mei 2019 en is onderdeel van de campagne Heel Gelderland Fietst.

Ideeën verzinnen om fietsen veiliger en leuker te maken

De Fietshelden Campagne daagt kinderen uit om na te denken over de fiets als vervoermiddel, om vaker te fietsen en om oplossingen te verzinnen voor problemen die kinderen tegenkomen op de fiets. Deze campagne is bedoeld om meer kinderen veilig en zelfstandig te laten fietsen. Meer fietsen is goed voor je gezondheid. Een beetje extra beweging voordat school begint, helpt om beter te leren en gezond te blijven.

Win een fiets

Alle kinderen in de provincie Gelderland kunnen meedoen aan de campagne en een idee insturen. Fietsheld kan een kind worden door een idee te verzinnen dat fietsen veiliger, leuker of makkelijker maakt. Hiermee is een mooie fiets te winnen. Om mee te doen kan ieder kind zijn of haar idee insturen tot uiterlijk 5 mei 2019 via www.fietshelden.org

Voor scholen: Zelf fietsidee maken op een Designathon

Naast de fietsheldencampagne organiseert Heel Gelderland Fietst de komende periode ook speciale Fietshelden Designathons voor Gelderse scholen. Scholen die verkeersveiligheid, gezondheid en beweging op de agenda willen zetten kunnen meedoen. Een Designathon is een ontwerpwedstrijd waarin kinderen ideeën ontwikkelen hoe zij fietsen leuker en veiliger kunnen maken. Kinderen verzinnen, bouwen en presenteren hun prototypes onder begeleiding van specialisten. Scholen en andere instanties kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar [email protected]

Heel Gelderland Fietst

De campagne Heel Gelderland Fietst heeft als doel om het fietsgebruik in de provincie Gelderland te laten groeien van 26% in 2018 tot 35% in 2030. Om die ambitie waar te maken zijn nieuwe benaderingen nodig. FietsLab Gelderland zorgt binnen de Heel Gelderland Fietst campagne voor innovatieve campagnes, pilots en projecten om het fietsgebruik te stimuleren.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen