Historische dagwandeling rond Rosendael

Historische dagwandeling rond Rosendael
Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

VELP/ROZENDAAL – Dit is een tocht voor wandelaars met een lange adem. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt deelnemers op woensdag 24 april mee tijdens een dagtocht door de bossen van Rosendael.

Het wordt een wandeling met aandacht voor de geschiedenis van het vroegere landgoed Rosendael (buiten het kasteelterrein). Tijdens deze wandeling maakt men kennis met wat vroeger behoorde tot de uitgestrekte bossen in eigendom van de kasteelheer van Rosendael. Wie wist dat dit terrein ongeveer 10.000 hectare bestreek?

De route voert langs diverse markante punten in het terrein zoals de Beekhuizense Beek, oude gebouwen, mooie vergezichten, de heide en de idyllisch gelegen begraafplaats. De boswachter kan bovendien alles vertellen over het nut en het belang van de bossen. Deelnemers dienen zelf een lunch en drinken voor onderweg mee te nemen. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Start:

10.00 uur op de parkeerplaats van kasteel Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. De parkeerplaats ligt buiten de poort aan de Beekhuizenseweg. Duur: 5 à 6 uur. Afstand: ongeveer 15 km.

Deelname:

5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig.

Informatie:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden