Bakkerij Hilvers na ruim 250 jaar bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier

VELP/RHEDEN/ARNHEM – Bakkerij Hilvers mag zich vanaf 25 april 2019 officieel Hofleverancier noemen. Op 28 januari 2019 viel deze Koninklijke Beschikking in de bus bij Arnhems oudste bakker. Burgemeester Marcouch onthulde vandaag, 25 april, het Koninklijke wapen op de gevel van het bedrijf aan de Blankenweg te Arnhem.

Inmiddels zijn er maar liefst 14 winkelfilialen: 10 winkels in Arnhem, 1 in Velp, 1 in Huissen, 1 in Duiven en 1 in Rheden en werken er ruim 100 mensen bij Bakkerij Hilvers.

Er was grote belangstelling van de Arnhemse beroepsbevolking en middenstand, zij werden allen van harte welkom geheten door Aike Hilvers, algemeen directeur van Bakkerij Hilvers.

Aike Hilvers, algemeen directeur:

“Voordat de tot de onthulling van het Koninklijke Wapen overgaan, wil ik eerst drie trouwe medewerkers naar voren halen, zij zijn dit jaar al 25 jaar in dienst van de bakkerij en dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan.”

Burgemeester Marcouch mocht hen vervolgens een medaille opspelden en ontvingen zij van Aike Hilvers ook de felicitaties en een prachtig boeket bloemen.

“We zijn vanzelfsprekend zeer vereerd met deze Beschikking van de Koning. In de aanloop naar ons 250-jarig jubileum in 2017 hebben we de aanvraag al ingediend. Dat het nu, bijna twee jaar later, een feit is, is geweldig!”

Burgemeester Ahmed Marcouch

In zijn toespraak vond de burgemeester het een hele eer te zijn uitgenodigd bij dit prachtige bedrijf in Arnhem, hij was trots dat het veel heeft gedaan voor Arnhem zoals het onder steunen van de voedselbank met onder andere het geven van brood aan de minderbedeelden, maar ook Ome Joops tour te ondersteunen ieder jaar weer. “Ik wil dan ook de felicitaties geven aan alle medewerkers van Bakkerij Hilvers, en denk dat het nu tijd is om het wapen te gaan onthullen.”

Nadat er de nodige foto’s van de familie bij het wapen waren genomen en iedereen werd voorzien van glas champagne, was het tijd voor een hapje en drankje binnen, alvorens het warme buffet werd geopend en alle gasten uitgenodigd werden iets warms te komen eten.

Onbesproken gedrag

Het predicaat Hofleverancier moet door bedrijven zelf worden aangevraagd. Het wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier

De Koninklijke Beschikking geeft het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Bij Bakkerij Hilvers komt dit wapen te hangen aan de gevel van de bakkerij aan de Blankenweg. Daar werd op donderdag 25 april in het bijzijn van genodigden en door burgemeester Ahmed Marcouch het wapen onthuld. Vanwege die feestelijke gebeurtenis waren alle filialen van Bakkerij Hilvers vanaf 15.00 gesloten. Op vrijdag 26 april 2019 wordt/werd het feest met klanten gevierd door middel van een koninklijke traktatie in alle filialen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie ook op: https://bakkerhilvers.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden