Ik buurt mee!-lezing en film over Bolivia

Foto: Still youtube

VELP – Sociaalgeograaf, planoloog en gevorderd amateurfilmer Martin Idema neemt u in zijn presentatie op donderdagavond 16 mei mee naar dit prachtige, min of meer geïsoleerde Zuid-Amerikaanse land.

Martin en Renske Idema maken verre en avontuurlijke reizen. Martin Idema geeft er graag presentaties over. In 2017 was het reisdoel Bolivia. Ze kwamen terug met heel veel filmmateriaal van de nationale parken, het Amazonewoud, de grootste zoutvlakte ter wereld, meren met flamingo’s, levendige steden met hun kleurrijke inwoners en de oude Inca-steden in buurland Peru.

Martin Idema geeft veel achtergrondinformatie over het land en het landschap, over de geschiedenis en het Inca-rijk, en over het hedendaagse leven.

Martin Idema
Buurtgenoot Martin Idema is economisch en sociaal geograaf én planoloog. Zijn hele loopbaan vanaf 1974 werkte hij bij adviesgroep Companen in Arnhem (van 1987-2006 als directeur). Dit bureau is gespecialiseerd in onderzoek en advies op het gebied van wonen en de woningmarkt. Sinds hij in 1976 in Velp kwam wonen, is hij betrokken bij lokale en regionale organisaties, zoals Stichting en Werkgroep Behoud Karakter Velp, Raad van Toezicht Innoforte, Raad van Commissarissen Volkshuisvesting Arnhem en de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. Nu is hij nog voorzitter van Stichting Vrienden van de Oude Jan en voorzitter van de Commissie Cultuurhistorie Rheden-Rozendaal.

Praktische info

  • Van 20.00 (inloop vanaf 19.30) tot 22.00 uur
  • Boekhandel/Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp
  • Toegang: 5 euro per persoon (exclusief consumpties). Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang.
  • Aanmelden is verplicht: [email protected] (ook voor meer informatie). Een week voor de lezing ontvangt u dan een bevestiging, die dient als toegangsbewijs.
  • Rondom de Ik buurt mee!-lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden