Avondvierdaagse Dieren verandert

Foto: Avondvierdaagse Dieren

DIEREN – Van maandag 13 t/m donderdag 16 mei wordt voor de 54ste keer in Dieren de avondvierdaagse georganiseerd. De avondvierdaagse start na 18 uur en men kan tot 19 uur aan de wandeling van 5 of 10 kilometer beginnen. Vaak is een iets latere start, zo tegen 18.30 uur, ook veel rustiger.

Veilige oversteek van de wandelaars

Dit jaar zullen deelnemers merken dat het er iets anders aan toe gaat dan men gewend is. Zoals bekend is de Kanaalweg door de bouw en afwerking van de tunnel onder het spoor gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer hiervoor wordt omgeleid onder andere via de Imboslaan en Harderwijkerweg. Deze omleiding zorgt voor extra verkeer op de beide wegen waardoor de organisatie maatregelen moet nemen om enerzijds de doorstroming te bevorderen en anderzijds voor een veilige oversteek van de wandelaars te zorgen.

Melden om je startkaart af te halen

Op maandag 13 mei zullen als eerste de startkaarten worden uitgereikt aan de deelnemers die al voor-ingeschreven hebben. Dit zal mogelijk in gedeelten gebeuren afhankelijk van de te lopen afstand. Na het uitreiken van de startkaarten wordt begonnen met de na-inschrijving van wandelaars die nog willen deelnemen. Dit is later dan men gewend is. De verwachting is dat dit tegen 18.15 uur gaat gebeuren. Kinderen die zich niet via school of vereniging hebben ingeschreven zullen zich dan ook iedere avond (met hun ouder) moeten melden om hun startkaart voor die avond af te halen met hun polsbandje. Aan het einde van de avond moeten zij zich, net als alle andere individuele wandelaars en groepen, afmelden. Hierdoor weet de organisatie dat alle wandelaars weer terug zijn. De kaarten worden dus niet meer aan de groepskaarten vastgemaakt omdat dit meer tijd voor de medewerkers in beslag neemt en zij het overzicht kunnen verliezen. Door de hoeveelheid kaarten waarvoor men vroeg om deze bij de groepskaarten aan te nieten was zo groot dat zelfs het nietapparaat dit niet meer aankon.

Oversteken van de Harderwijkerweg in fases

Ook het oversteken van de Harderwijkerweg zal in fases gebeuren. Hierdoor zullen er kleinere groepen oversteken om te zorgen dat het verkeer op de Harderwijkerweg en vooral het spoor niet vastloopt. Er kan niet voorkomen worden dat er soms “geknipt” moet worden bij grote groepen wandelaars. Grote groepen wordt aangeraden om te zorgen voor begeleiders vooraan, halverwege en aan het eind van de groep. De verkeersregelaars die hiervoor opgeleid zijn en jaarlijks een examen afleggen nemen hun beslissingen in het belang van de verkeersveiligheid. En ja dat zal soms ook moeten gebeuren als de wandelaar het hier niet mee eens is en denkt “dat kan ik makkelijk zelf veilig oversteken”.

Inschrijven

Wilt u ook meelopen met de avondvierdaagse in dieren van 13 t/m 16 mei 2019? Dat kan! Schrijf u vanaf half april in op onze adressen aan de Willem de Feschlaan 18 in Dieren of bij de Buitensingel 1d in Ellecom. Bij beide adressen hangt een avondvierdaagse poster op het raam dus u kan ons gemakkelijk vinden. Wilt u zeker weten dat u niet voor een dichte deur komt te staan (aangezien wij overdag werken)? Bel dan even 0313-422060 of laat een bericht achter via de Facebookpagina Avondvierdaagse Dieren. U krijgt altijd antwoord! De voorinschrijvingskosten (tot uiterlijk 11 mei, 12 uur) bedragen €5,00 met medaille en €2,50 zonder medaille. U krijgt hiervoor ook elke dag een ander armbandje van deelname.

Armbandje of niet…

Wilt u zich op 13 mei inschrijven aan het startbureau in De Oase aan het Ericaplein? Ook dat kan, vanaf 18:00 uur. De kosten bedragen dan €5,50 met medaille en €3,00 zonder medaille. U krijgt hiervoor ook elke dag een ander armbandje van deelname. Dit armbandje geeft u ook toegang tot de privé terreinen die wij oplopen. Heeft u geen armbandje bij de toegangscontrole? Dan mag u het terrein niet op en moet u omlopen. Daarnaast hebben wij meestal leuke sponsoren die iets uitdelen langs de route. Heeft u geen armbandje van deelname (wat u krijgt bij inschrijving)? Dan krijgt u helaas niks. Schrijft u zich in en betaalt u voor uw deelname? Dan heeft u recht om deze unieke terreinen te betreden en op deze leuke sponsorartikelen!

De organisatie ziet u graag van 13 t/m 16 mei en wenst u alvast veel wandelplezier!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden