Expositie ’Leonardo, mens of mythe’ in Nieuwe Ruimte Velp

Foto: Nieuwe Ruimte

VELP – Op 5 mei is de officiële opening van de expositie ‘Leonardo, mens of mythe’ in Nieuwe Ruimte in Velp. Deze expositie bevat werken van ongeveer 30 regionale kunstenaars en enkele spectaculaire installaties.

De deelnemers lieten zich inspireren door de geniale Italiaanse kunstenaar die 500 jaar geleden stierf. De kunstwerken laten Leonardo zien als schilder, beeldhouwer, uitvinder, ingenieur en tekenaar. Maar ook als de man die ons leerde dat je kunst niet alleen met je handen maakt, maar ook met je hoofd.

Op de expositie zijn installaties te zien van Gerrit van Middelkoop en van gastexposanten Egbert Bouwhuis en Carel Lanters uit Arnhem. Pieter van de Pol stelt de installatie ‘Het laatste avondmaal’ op, die in 2017 te zien was in Zutphen. Kunstenaar van de maand Jenny Boot, stelt een ‘camera obscura’ op, een uitvinding die Leonardo als één van de eerste kunstenaars toepaste.

Op 12 mei en 19 mei belicht actrice Margreet Blanken Leonardo als fabelverteller. De expositie is te zien vanaf 4 mei en wordt op zondag 5 mei officieel geopend om 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie ook op: www.nieuwe-ruimte.nl

Expositie ‘Leonardo, mens of mythe’ van 4 mei tot en met 16 juni, officiële opening op zondag 5 mei om 15.00 uur. Nieuwe Ruimte, Den heuvel 32, Velp. Open op zaterdag en zondag van 12.00 -17.00 uur.

Stichting Nieuwe Ruimte
De Stichting Nieuwe Ruimte is een initiatief van een groep kunstenaars uit de gemeente Rheden. De stichting streeft naar contact tussen kunst en inwoners van Rheden. De Stichting Nieuwe Ruimte heeft ongeveer 90 betalende donateurs.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden