Mantelzorgcafé van MVT Rheden en Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Mantelzorgers uit de gemeente Rheden en Rozendaal zijn bij deze uitgenodigd bij het Mantelzorgcafé van MVT Rheden en Rozendaal op maandagmiddag  13 mei in bezoekerscentrum de Veluwezoom aan de Heuvenseweg 5a in Rheden.

Je doet het gewoon

U bent mantelzorger als u zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Veel mantelzorgers zijn zich niet bewust van het feit dat ze mantelzorger zijn: je doet het gewoon.

Goed voor jezelf zorgen

Fysiotherapeut Simon Wijnands komt op bezoek. Hij gaat het hebben over klachten die hij in de praktijk het meest tegenkomt bij mantelzorgers. In het kader van “goed voor jezelf zorgen” geeft hij informatie en tips over overbelastingsklachten en ook hoe je overbelasting kunt voorkomen. Wat kun je zelf doen maar ook wanneer moet je naar een arts of fysiotherapeut. En er is natuurlijk ruimte voor vragen!

Mantelzorgers uit de gemeente Rheden en Rozendaal zijn van harte uitgenodigd. Ook thuiszorgmedewerkers en andere zorg-en hulpverleners die geïnteresseerd zijn evenals vrijwilligers die te maken hebben met mantelzorgers zijn van harte welkom.

De zaal is om 13.30 uur open en het programma begint om 14.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje in de Brasserie. Deelname is gratis.

Aanmelden is mogelijk tot en met 8 mei via 026 3707070 op werkdagen van 9.30-11.30 uur. Daarbuiten kan men inspreken of e-mailen naar [email protected] Als er hulp bij vervoer nodig is of vervanging voor de thuissituatie kan dit bij aanmelding worden gemeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen