Iedereen fietst de Vael Ouwe

Foto: Vael Ouwe

DIEREN – De Vael Ouwe Toerfietstocht wordt op 15 juni aanstaande voor de 43e keer verreden. Omdat er verschillende afstanden worden verreden kan iedereen die wil fietsen hieraan meedoen. Zo zijn er tochten uitgezet van 50, 100 en 160 km. De start en finish zijn in Dieren.

De 50 kilometer toertocht kan bijvoorbeeld verreden worden door de recreatieve fiets(t)er die dit samen met zijn gezin wil doen. De tocht verloopt via fraaie natuurgebieden en is het genieten van de veranderende omgeving.

De 100 en 160 km zijn geschikt voor de sportieve en meer prestatiegerichte fiets(t)ers. Zij worden getrakteerd op flink wat hoogtemeters. De vele klimmetjes zijn uitdagend maar tegelijkertijd is het een belevenis om door dit prachtige landschap te fietsen.

De organisatie is in handen van de jubilerende vereniging de Veluwerijders (50 jaar). De jarenlange ervaring in het uitzetten van tochten, de verzorging onderweg hebben ertoe geleid dat de NTFU in 2017 de Vael Ouwe hebben gekwalificeerd tot ‘NTFU Extra Goed Geregeld’. Hiermee voldoet de tocht aan het hoogste kwaliteitsniveau van de wielersportbond NTFU.

Voor meer informatie en om in te schrijven ga naar www.vaelouwe.nl.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen