Dodenherdenking Rozendaal 2019

ROZENDAAL/VELP – Zaterdagmiddag vonden er verschillenden krans- en bloemleggingen plaats in Rozendaal, bij het monument bij Terlet om 14:00 uur en ook bij het monument bij de Emmapyramide en daarna bij de Pinkenberg. Hierbij waren burgemeester Ester Weststeijn in gezelschap van de wethouders van Rozendaal aanwezig.

Als eerste om 14:00 uur bij het herdenkingsmonument bij Terlet, vervolgens om 14:30 uur bij het monument onderaan de voet van de Emmapyramide, hierbij was ook de scoutinggroep De Markesteen aanwezig en legden zij net als de burgemeester ook een bloemstuk bij het monument.

Als laatste werd de gedenksteen aan de Pinkenbergseweg aangedaan. Er waren veel belangstellenden aanwezig die naast de burgemeester, kort, ook het woord voerden. Ook hier werden verschillende bloemstukken gelegd.

De oorlogsmonumenten zijn geadopteerd door scoutinggroep De Markesteen en worden jaarlijks door hen onderhouden.

In Rozendaal werd op 4 mei 2019 ook stilgestaan bij de oorlogslachtoffers door dorpsbewoners. In de Rozendaalse Kerk werd om 19.15 uur een herdenkingsdienst gehouden, aansluitend werd een stilte tocht gelopen naar de begraafplaats van Rozendaal waar een krans- en bloemlegging bij de graven plaats vond. Ook hierbij waren burgemeester Ester Weststeijn en wethouders mevrouw Albricht – Brinkman en Antoon Logemann aanwezig.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden