Velps Kleinkoor zingt met blokfluitensemble Quercus in Oude Jan

Foto: Henny Kromhout

VELP – Op zaterdag 18 mei verzorgen het Velps Kleinkoor, onder leiding van Natalie Goossens, en blokfluitensemble Quercus een concert in de Oude Jan, Kerkstraat 56 in Velp.

Pareltjes uit de muziekliteratuur

Het programma gaat van Renaissance (werken van Josquin des Prez, Clemens non Papa, da Palestrina, Praetorius en Pilkington) via Barok (werken van Henry Purcell) en Romantiek (werken van Charles Hubert Hastings Parry en Peterson-Berger) uiteindelijk naar “Hilarische Ernst” (werken van de Belgische componist Lucien Posman)! Quercus zal met blokfluiten van allerlei formaten intermezzo’s verzorgen van voornamelijk Italiaanse componisten uit de Renaissance.

Velps Kleinkoor

Het Velps Kleinkoor legt zich al sinds 1974 toe op voornamelijk a capella repertoire van de Renaissance tot en met de 21e eeuw. Lange tijd heeft het Kleinkoor bekend gestaan als het “Koor van Joke Brandsma”. Sinds 2017 is Natalie Goossens, uit België afkomstig en in Nederland wonend, de dirigent die het koor leidt en inspireert. Zij bewaakt de klank en de zuiverheid, laat muzikale en tekstuele lijnen zien en helpt bij het instuderen door het maken van studiemuziek.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Blokfluitensemble Quercus

Quercus

Het blokfluitensemble Quercus ontleent zijn naam als eerbetoon aan Jr. Jacob van Eyck, die leefde van 1590 tot 1659. Quercus betekent eik, terug te vinden in de achternaam Eyck. Hij was klokkendeskundige, beiaardier en ook nog een goede blokfluitist. Het kwintet speelt met veel plezier op blokfluiten van allerlei formaten en hun repertoire is divers, van heel oud tot heel nieuw.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaartverkoop vanaf 19.30 uur in de Oude Jan, toegangsprijs is € 8,00 per persoon. Na afloop van het concert kunt u napraten onder het genot van een drankje.

Velps Kleinkoor & Blokfluitensemble Quercus

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden