Plantjesmarkt en bloemschikken bij Groei & Bloei Veluwezoom

Foto: Tineke Mäkel

EERBEEK – Op zondag 19 mei wordt er door Groei & Bloei Veluwezoom weer een gezellige plantjesmarkt georganiseerd. Iedereen is van harte welkom van 12.00 tot 16.00 uur aan de Charlotte van Bourbonlaan 24 te Eerbeek. De entree is gratis.

In de prachtige en super diervriendelijke tuin van Gerrit en Tineke Mäkel zal weer veel in bloei staan. De vele nestkastjes zijn vrijwel allemaal bezet geweest of nog bezet. Niet alleen vogels maken gebruik van de nestkastjes. De koninginnen van de wilde bijen hebben verschillende nestkastjes uitgekozen om hier hun huis voor 2019 van te maken. Dit alles is mogelijk omdat zowel voor de vogels (loofbomen met rupsjes) als de bijen (bloemen met nectar en stuifmeel) voldoende voedsel aanwezig is.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Plantjesmarkt Groei & Bloei Veluwezoom

Bijen vinden een insectenhotel best wel tof, maar er moet ook eten zijn. Geen eten dan geen bijen. In deze tuin is weinig te merken van de desastreuze afname van insecten. Zelfs de schallebijter, een grote loopkever van 3 à 4 cm. groot is er komen wonen. Vanzelfsprekend bezoeken vlinders de tuin. Reeën komen dagelijks langs. Eten ook veel op. Moet kunnen, er blijft genoeg over. Een ree met een gebroken poot zoekt dagelijks dankbaar zijn heil in deze tuin.

De jaarlijkse voorjaarsstekkenruilbeurs en de plantjesmarkt  worden dit jaar samengevoegd tot één evenement. De hobbykwekers van Groei & Bloei staan er met hun andere dan anders plantjes achter het huis. Hier wordt weer een gezellige drukte verwacht en door de hobbyprijzen van de plantjes zal hopelijk een levendige handel ontstaan.

Op het zeil op de oprit voor de garage kunnen vanaf 12.00 uur bezoekers overtollige plantjes, zaden, knollen, enz. deponeren en anderen hiermee gelukkig te maken. Bij dit zeil begint om 13.00 uur de eerste belronde en iedereen mag naar believen één plant of knol van het zeil meenemen. De belronden gaan door totdat alles meegenomen is.

Natuurlijk gaan Ali en Marjo weer bloemschikken en u kunt één van die mooie bloemstukken kopen.

Charlotte van Bourbonlaan 24, 6961 ER Eerbeek.

Kijk voor meer informatie ook op: https://veluwezoom.groei.nl.

Plantjesmarkt Groei & Bloei Veluwezoom - Tineke Mäkel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen