Mantelzorgcafé: Omgaan met een veranderende werkelijkheid, kan ik dat?

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Wie thuis de zorg heeft voor iemand met dementie, kan een steuntje in de rug goed gebruiken. Het Mantelzorgcafé biedt dit. Hier komen mensen die in vergelijkbare omstandigheden zijn in een ontspannen sfeer samen.

Mantelzorgcafé

Het eerstvolgende Mantelzorgcafé is op donderdag  23 mei 2019 In ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. Het is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

Sandra Tuijten van Innoforte:

‘Als ik, als casemanager Zorg, voor de eerste keer bij iemand thuis kom, ontmoet ik vaak veel onzekerheid. De wereld van iemand met dementie kan anders zijn dan de werkelijke wereld. Mantelzorgers vinden dat lastig en kunnen niet makkelijk meegaan in deze ‘andere wereld’. In het komende mantelzorgcafé bieden we hen hiervoor handvatten. Ook is het voor mantelzorgers goed om te weten dat ze niet de enigen zijn die zich tot een naaste met dementie moeten verhouden. Aan de hand van een korte film gaan we met elkaar in gesprek deze avond. We nodigen mantelzorgers uit om mee te gaan in de wereld van de dementie. We spreken over grenzen en begrenzen, over twijfels wat je wel of juist niet moet doen. Ook is kennisuitwisseling belangrijk. Zo maken wij mantelzorgers ervan bewust dat zij ook goed voor zichzelf moeten zorgen en op de been blijven!’

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 of via email [email protected]. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel 06-83697204 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 – 16.30 of via email [email protected].

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.mvtrheden.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen