Samen op de foto voor 100 jaar Scouting Velp

Foto: Velpsche Woudloopers en de Olmen

VELP – De eerste foto’s van de scoutinggroep dateren van rond 1919. Toen waren de Velpsche Woudloopers en de Olmen een jongensgroep. Vandaag de dag telt de groep tegen de 90 leden, jongens en meiden door elkaar.

Op de foto

Zaterdag 11 mei gaat de groep met alle jeugdleden, leiding en bestuur om 12.00 uur op de foto. Wellicht denkt men over 100, naar het idee van deze foto, over het maken van een nieuwe foto. De tijd zal het leren!

Velpsche Woudloopers en de Olmen

In de jaren 90 van de vorige eeuw fuseerden de Woudloopers met de meisjesgroep de Olmen. Sindsdien draaien de gezamenlijke groepsactiviteiten aan de Beekhuizenseweg 73 in Velp. De jongste speltak, de Bevers tot de Welpen, Scouts, Explorers en Rover Scouts gaan samen op de foto bij hun bijzondere clubhuis. Dit is een oud tropenhuis, ooit bedoelt als bouwvoorbeeld om in voormalig Nederlands Indië geplaatst te worden. Omdat dit gebouw niet naar het huidige Indonesië verhuisde werd het gebouw aan de Woudloopers in Velp geschonken en is tot op heden in gebruik.

Reünie

Naast groepsactiviteiten in het kader van het 100 jarig jubileum vindt op 25 mei een reünie plaats voor oud-leden. Hiervoor kunnen oud-leden zich nog steeds aanmelden via [email protected]

Foto’s, verhalen en logboeken gezocht

Voor het groepsarchief en het jubileum zoekt de scoutinggroep oude foto’s, verhalen, logboeken en allerhande andere zaken die met deze groep te maken hebben. Mocht er genoeg materiaal bij elkaar komen dan kunnen ze hier wellicht een boekje van maken! Voor meer informatie kunt u bellen naar de heer Jan Withaar, 026-3620075.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden