Mini-Roparun bij Prins Bernhardschool in Velp

Foto: Roparun

VELP – De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, of van Hamburg naar Rotterdam, waarbij een team van enthousiaste mensen een sportieve prestatie neerzetten met als doel geld in te zamelen ten behoeve van mensen met kanker.

De deelnemers doen dat geheel belangeloos. Het opgehaalde geld van sponsors, giften en door acties van alle teamleden gaat niet naar onderzoek, maar naar organisaties en initiatieven die het leven van terminale patiënten veraangenamen.

Het motto is dan ook goed gekozen: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Waarom vragen zij uw aandacht?
Monique Gerritsen uit Velp, moeder van Simon uit groep 7, doet dit jaar mee met de jaarlijkse estafetteloop Roparun. Met haar ‘team 21 NN Pensioen’ zal zij het 520 km lange traject van Parijs naar Rotterdam in ongeveer 50 uur proberen af te leggen.

Een Roparun-team bestaat uit acht lopers, die ieder gemiddeld ongeveer 65 kilometer hardlopen, waarbij zij voortdurend worden begeleid door twee fietsers. Daarnaast bestaat een team uit een groot aantal mensen met ondersteunende taken zoals
fysiotherapeuten, chauffeurs en cateraars. Samen sta je immers sterker.

Prins Bernhardschool te Velp loopt voor het goede doel

Op woensdagochtend 22 mei 2019 gaan alle kinderen van de Prins Bernhardschool samen met ‘Team 21 van de Roparun’ een sportieve uitdaging tegemoet. Bijna 230 kinderen gaan in een half uur tijd, onder aanmoediging van de juffen, meester, ouders en andere bekenden proberen zoveel mogelijk rondjes te rennen. De laatste groep start om 9.00 uur en de run duurt de hele woensdagochtend. .

En dat doen zij niet alleen, maar ook niet voor niets!

Samen met leden van ‘Team 21 van de Roparun’, wordt een parcours van ongeveer 400 meter uitgezet op het korfbalterrein van Sios ’61. Per gerend rondje worden de kinderen gesponsord door familie, vrienden, buren en kennissen. Het geld dat ze met hun sportieve prestatie ophalen gaat naar Stichting Roparun.

En daar hebben ze uiteraard uw hulp bij nodig! Steun natuurlijk uw kind, zij kunnen uw aanmoediging langs de lijn goed gebruiken. Maar steun alstublieft ook de Roparun door uw kind of een leerling van de Prins Bernhardschool te sponsoren.

De kinderen hebben een sponsorformulier voor de Mini-Roparun mee naar huis gekregen en die nemen zij op 22 mei mee naar school zodat ieder rondje afgestempeld kan worden.

Het door de kinderen opgehaalde bedrag wordt direct gestort op de rekening van ‘Team 21 NN Pensioen’
en is voor u online zichtbaar via de volgende link: www.roparun.nl/nl/teams/alle-teams/?team_id=445

“Alvast dank voor uw hulp, want wat zou het gaaf zijn als wij samen met u weer een aantal zieken een mooie dag kunnen bezorgen! En heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag, zowel voor als tijdens de Mini-Roparun” aldus Team 21 NN Pensioen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden