Concert Arabesk 26 mei 2019 15.30 uur Dorpskerk Rheden

Foto: Arabesk

RHEDEN – In de dorpskerk van Rheden wordt op zondag 26 mei een concert gegeven door het fluitensemble Arabesk.

Arabesk is in januari 2018 opgericht en bestaat uit 14 enthousiaste musici, die elk verschillende fluiten bespelen, van de allerkleinste sopranino tot de grote contrabas.

Door de vele boventonen van de houten instrumenten resulteert dit in een verrassend rijke klank. Arabesk kan klinken als een orgel, maar ook als een swingende jazzband!  Arabesk heeft zich toegelegd op het spelen van muziek uit meerdere tijdperken,  composities uit de 20e eeuw, de Renaissance en de Barok, maar ook werken uit de Romantiek die special voor blokfluit zijn gearrangeerd.

Norbert Kunst (1958) is oprichter en dirigent van Arabesk. Hij studeerde blokfluit, contrabas en fagot aan het Utrechts Conservatorium en was enkele jaren actief als blokfluitbouwer.

Na zijn specialisatie historische fagotten speelde hij in vele Europese barokorkesten waaronder les Arts Florissants (Parijs), Musica Antiqua Köln, Concerto Köln en Trio Passagio. En al sinds 1979 is hij actief als bassist in het salonorkest Mélange en Jazzcombo Zwilli.  Sinds 1996 leidt hij het door zijn vader Piet Kunst opgerichte blokfluitensemble Praetorius in Leiden. Ook is hij dirigent van ‘Capella del Arte’, een ensemble voor renaissanceblazers. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als fagottist en artistiek/zakelijk leider verbonden aan Concerto Barocco, een barokorkest dat zich specialiseert in de begeleiding van authentiek uitgevoerde koorwerken. Norbert is ook betrokken bij allerlei muzikale activiteiten in zijn huidige woonplaats Lochem en actief als blokfluitdocent.

Van Canon tot Fuga

Arabesk speelt een mooi en gevarieerd programma van verschillende componisten waaronder J. Pachelbel, J. S. Bach, G. Frescobaldi en G. Mahler.

De verschillende muziekvormen Canon, Ricercare en Fuga staan centraal in de te spelen werken. Onder andere een bewerking van de 1e Symfonie van Gustav Mahler, dat het wereldbekende “Vader Jacob” als uitgangspunt heeft staat op het programma.

Het concert begint om 15.30 uur, het adres is Dorpsstraat 51 Rheden. De entree is vrij, aan de uitgang wordt gecollecteerd. Kijk voor meer informatie ook op: www.dorpskerkrheden.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden