Feestelijke opening Velperwaarden en afronding natuurontwikkelingsproject

VELP – Op dinsdag 4 juni organiseert Natuurmonumenten een feestelijke bijeenkomst ter afronding van de werkzaamheden in de uiterwaarden bij Velp. Omwonenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Riviernatuur vergroten en ontwikkelen

De afgelopen maanden zijn werkzaamheden uitgevoerd in de Velperwaarden om de karakteristieke riviernatuur te vergroten en ontwikkelen. Daarnaast zijn de mogelijkheden verbeterd om gevolgen van klimaatverandering, zoals droogte en (extreem) hoogwater, op te vangen. Vorig jaar werd aan de andere kant van de IJssel de Koppenwaard opgeleverd; dit jaar waren de Velperwaarden aan de beurt. Met de afronding van de werkzaamheden komt het project LIFE Floodplain Development ten einde. Beide gebieden zijn nu toegankelijk voor recreanten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Financiering

De werkzaamheden in de Velperwaarden/Koppenwaard zijn uitgevoerd in het kader van Natura 2000, het netwerk van beschermde natuurgebieden binnen Europa. Het project LIFE Floodplain Development is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van LIFE+ Nature, het financieringsprogramma van de Europese Unie voor het beschermen en verbeteren van natuur, en de Nationale Postcode Loterij.

Praktische info 4 juni

  • Verzamelen bij de groene keet van Natuurmonumenten, vlakbij gemaal De Volharding, aan de Lathumseveerweg in Velp
  • Kom per fiets of te voet
  • Inloop vanaf 18:30 uur, officiële opening om 19:00 uur
  • Daarna korte excursie door het gebied

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden