Nieuwe dirigenten March & Showband Rheden

Foto: March & Showband Rheden

RHEDEN – March & Showband Rheden is erin geslaagd om een nieuwe muzikale leiding aan te stellen. De muziekvereniging heeft niet één, maar twee nieuwe dirigenten weten aan te trekken voor de March & Showband.

Met ingang van maandag 3 juni ligt de algeheel muzikale leiding in handen van Jos Jansen. Het dirigentschap zal Jansen in samenwerking met Roeland Cleijne invullen. “Beide dirigenten kennen elkaar al vele jaren en deze wijze van samenwerken is hen ook niet vreemd. Sterker nog, al jaren blijkt deze zeer succesvol bij een orkest elders in de regio”, vertelt Pascal Melse namens March & Showband Rheden.

Over Jos Jansen

Jos Jansen staat internationaal bekend als muzikaal virtuoos op de bastrombone. In 2014 zwaaide hij af na meer dan 25 jaar af bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waarmee hij over de hele wereld heeft gemusiceerd en de meest uiteenlopende optredens heeft verzorgd. Nog altijd is hij veel gevraagd als solist op concerten en geeft hij veel workshops en masterclasses. Sinds 2017 toert Jansen langs de theaters van Nederland als speciale gast in het theaterprogramma Brel & Brass. Als dirigent is Jansen tot op heden vooral actief geweest in de wereld van harmonieën, fanfares en brassbands. In March & Showband Rheden ziet hij een nieuwe uitdaging. Hij ziet ernaar uit om zijn brede kennis en ervaring met veel enthousiasme uit te storten over de Rhedense muzikanten.

Over Roeland Cleijne

Roeland Cleijne is ook geen onbekende in de muziekwereld. Ook Cleijne brengt een heel divers pakket aan kennis en ervaring mee. Hij vervulde zijn dienstplicht als muzikant bij de drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht. Na het voltooien van de conservatoriumopleiding heeft hij als freelance muzikant veel van de wereld gezien, onder meer bij verschillende theater- en musicalproducties. Vanaf 2006 is Cleijne zich gaan bekwamen als dirigent en heeft inmiddels bij diverse muziekgezelschappen zijn opgedane kennis en ervaring met succes over kunnen brengen.

In de afgelopen maanden hebben beiden een interim-periode vervuld bij March & Showband Rheden. “Hierdoor hebben we als korps een goede indruk kunnen opdoen van beide dirigenten. We zijn ontzettend blij dat hieruit deze samenwerking is voortgekomen en gaan met veel enthousiasme de toekomst tegemoet”, aldus Melse. Met het aantrekken van beide heren is het instructieteam weer compleet. Naast Jansen en Cleijne bestaat het instructieteam uit Marc Gouswaart (slagwerk), René Ranzijn (showinstructie en choreografie) en Pascal Melse (tambour-maître).

Meer informatie is te vinden op de vernieuwde website: www.march-showbandrheden.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden