Vier dagen de natuur in met de Avondwandel4daagse Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Vier dagen wandelen door de directe natuur bij Velp kan tijdens de Avondwandel4daagse van dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 14 juni.

Er zijn voor deze vier avonden routes uitgezet met lengtes van vijf en tien kilometer. De wandelaars van de 10 kilometer starten om 18.00 uur en de deelnemers van de 5 kilometer kunnen vanaf 18.15 uur vertrekken.

Het startbureau is bij het Aeres College aan de Pinkenbergseweg 5f te Velp. Inschrijven kan via de website www.4daagsevelp.nl .

Een aantal inwoners heeft de organisatie van deze traditionele wandelvierdaagse overgenomen van Steeds Voorwaarts. Deze nieuwe Stichting Avond Wandel 4 daagse Velp/Rozendaal heeft extra haar best gedaan om de routes zoveel mogelijk te laten lopen door bosrijke omgeving.

‘En dat is gelukt’, meldt Ton Cheret, de voorzitter met veel enthousiasme. ‘Op de website kunnen de routes al bekeken worden. Je kan dan direct zien door hoeveel groen de wandelaars gaan lopen.’ Cheret en de andere bestuursleden en niet te vergeten de route-uitzetters zijn erg in hun nopjes dat zij deze mooie wandelroutes konden uitzetten.

Ook zijn ze blij met de medewerking van het Aeres College. ‘Omdat we de school bereid hebben gevonden kunnen straks de wandelaars heel snel de natuur in. Ons streven is gelukt’, meldt Cheret.

Veel jeugd zal zich via hun basisscholen aanmelden. Sportbedrijf Rheden ondersteunt de organisatie hierbij. Op dinsdag 11 juni is inschrijven ook nog mogelijk.

Even een nieuwe wandelvierdaagse opzetten, gaat niet zonder slag of stoot. Er moest heel wat worden geregeld. ‘We hebben geprobeerd de deelnamekosten zo laag mogelijk te houden. Gelukkig zijn veel investeringen eenmalig waardoor we volgend jaar minder kritisch naar de deelnamekosten kunnen kijken’, verwacht de voorzitter.

Hij hoopt samen met de andere bestuursleden natuurlijk wel dat het deelnemersaantal fantastisch gaat worden. Cheret heeft daar alle vertrouwen in.

De intocht belooft een mooi verdiend feestje te worden, want drumfanfare Van der Zandt loopt vooraan de stoet en Radio De Kleine Zwerver sluit de wandelaarsstoet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen