Steeds Voorwaarts Sportheld 2019

VELP – Gemeente Rheden waardeert sinds 2018 bijzondere prestaties in de sport. Dit keer heeft Marc Budel, wethouder Sport, het bestuur van wandelsportvereniging Steeds Voorwaarts in het zonnetje gezet. Hij heeft de prijs overhandigd op woensdag 12 juni tijdens de Avondvierdaagse in Velp.

Wandeltochten Steeds Voorwaarts

Steeds Voorwaarts is sportheld van 2019 geworden vanwege de grote inzet voor de wandelsport in de afgelopen 80 jaar. Zo organiseerde de vereniging onder andere de Julianatocht, de Wintertocht en de Avondvierdaagse in Velp. Tijdens de hoogtijdagen telde de vereniging rond de 120 leden, waaronder veel jongeren. De wandeltochten waren populair: de Avondvierdaagse in Velp trok vaak ruim 1000 wandelaars, de Julianatocht zelfs éénmaal 2500 wandelaars.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wandelen door heel het land

Steeds Voorwaarts organiseerde wandeltochten door het hele land. In Drenthe langs de Hunebedden, in Zeeland door Burg-Haamstede, in Limburg door Margraten en in Noord-Holland door Hoofddorp zette de wandelvereniging haar voetstappen. “Waar ook werd gelopen, de wandelaars zongen naar hartenlust de bekende wandelliedjes. Vaak werden die in de bus al ingezet”, vertelt Jannie Rijkers, voorzitter van Steeds Voorwaarts. Omdat het ledenaantal de afgelopen jaren sterk is teruggelopen, heeft het bestuur besloten de vereniging op te heffen. Jannie: ‟Ik ben er trots op dat we 80 jaar lang de mooiste wandeltochten hebben georganiseerd. Steeds Voorwaarts stopt er weliswaar mee, maar dat betekent niet dat er in onze regio geen wandeltochten meer komen. De avondvierdaagse  wordt in het vervolg georganiseerd door Stichting Avond Wandel4daagse Velp.″

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Wie gingen Steeds Voorwaarts voor?

  • Sandra van den Hoed (MHC Dieren): wereldkampioen zaalhockey 40+, Europees kampioen  veldhockey in de categorie 45+
  • Wil ten Bras (TTV Slagvaardig): Nederlands kampioen tafeltennis 80+
  • Jasmijn Lau (hardloopster): Nederlands Kampioen junioren 10 km
  • Aad Steylen (83 jaar): ‘trainer des vaderlands’, lange afstandsloper
  • Tina van Leeuwen (68): het levende bewijs dat je nooit te oud om te sporten
  • Gerrit Dorland, 60 jaar lid van de biljartvereniging De Rhedense Leeuw

Ken jij een sportheld in onze gemeente?

Laat het ons weten. Neem contact op met het Sportbedrijf Rheden: [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen