Inwoners Rheden in gesprek met gemeente, hulpdiensten en organisaties na de tornado

RHEDEN – Afgelopen donderdag werd er in Woonzorgcentrum Rhederhof door de gemeente een inloopmoment georganiseerd voor inwoners en belangstellenden die na wilden praten met anderen over de schade die het noodweer van dinsdag 4 juni heeft veroorzaakt.

Bezoekers werden ontvangen met een kop koffie of thee en men kon gewoon in gesprek met andere aanwezigen of met vertegenwoordigers van de diverse aanwezige organisaties zoals de gemeente, brandweer, Woningcoöperatie Vivare, politie, Natuurmonumenten, etc.

De avond werd goed bezocht, vele bewoners spraken met de aanwezige wethouders, Ronald Haverkamp, Gea Hofstede, gemeentesecretaris Hans Kettelerij Raadsleden Yola Hopmans en Jaap Uithof maar ook burgemeester Carol van Eert sprak met veel bewoners. Daar waar nodig werd eventuele extra hulp toegezegd of kregen bezoekers antwoord op vragen of werden ze doorverwezen naar de verantwoordelijke instanties.

Vier huizen zijn door de storm zo beschadigd dat ze onbewoonbaar verklaard zijn, voor die mensen is voorlopig voor een noodwoning gezorgd. Waarschijnlijk kunnen zij pas over een half jaar pas weer terug keren in hun eigen woning.

Alle aanwezigen waren zeer positief over de manier waarop de opruimwerkzaamheden zijn gelopen, burgemeester Carol van eert kreeg ook veel lof omdat hij ’s nachts al direct in het getroffen gebied aanwezig was en met betrokkenen heeft gesproken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden