Help de Nederlandse natuur een handje

Foto: Vobula

INGEZONDEN – Steeds meer jongeren zetten zich in om vrijwilligerswerk te doen en daar ben ik er een van. Al zo lang ik me kan herinneren doe ik samen met anderen in mijn zomervakantie vrijwilligerswerk in de natuur via Stichting Vobula.

Zo help ik onder andere mee aan het herstel van wandelpaden en het openhouden van heideterreinen. Op deze manier kan ik mijn bijdrage leveren aan het behoud van de prachtige Nederlandse natuur met zijn geweldige bossen en weidse heiden.

Naast het vrijwilligerswerk geniet ik ’s avonds op het kampeerterrein altijd nog na bij een heerlijk warm kampvuur met een hapje en een drankje. Ook wordt er veel gelachen en kan iedereen eigenlijk altijd wel goed met elkaar overweg.

Voor mij zijn dit ontzettend leuke vakanties, die binnen mijn budget vallen, waarin ik mijn ontspanning kan vinden en tegelijkertijd iets positiefs doe voor de natuur.

Helaas zijn er naar mijn idee alsnog te weinig mensen die van deze manier van vrijwilligerswerk af weten. Daarom zou ik zeggen, zoek Vobula eens op en kijk of dit ook iets voor jou zou kunnen zijn. Proberen kan nooit kwaad, toch?

Beau Hasenaar

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden