Pop voor pop aktie groot succes op schaapscheerdersfeest

Foto: kiwanis Ap Lammers

RHEDEN – Bij de stand van de Kiwanis club Rheden ‘De Veluwezoom’ hebben zaterdag meer dan 110 bezoekers twee poppen gekocht voor zieke kinderen.

De stand stond op de braderie tijdens het schaapscheerdersfeest. Door de verkoop van dit aantal poppen kunnen zij meer dan 100 poppen gratis beschikbaar stellen aan ziekenhuizen en instellingen.

Doctoren, verplegend personeel e.a. kunnen met de hulp van deze pop het kind laten zien wat er gaat gebeuren en waar het gaat plaatsvinden. Bij de pop is ook een set kleurpotloden die kinderen kunnen gebruiken om hun pop te kleuren. Hierdoor krijgt de pop een bijzondere plek in het leven van het zieke kind.

Tijdens de gesprekje met (groot)ouders vertelden zij de leden dat zij de pop al kenden! Dit via ervaringen met hun (klein) kinderen die tijdens bijvoorbeeld een ziekenhuisopname al kennis met de pop hebben gemaakt.

Naast de verkoop hebben de leden van de Kiwanis club Rheden `De Veluwezoom´ de bezoekers/sters ook kunnen vertellen over de doelstelling van Kiwanis `Serving the Children of the world`.

Meer informatie: www.kiwanis.nl/rhedendeveluwezoom/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden