Noordelijke zijde Traverse Dieren en Hoge Juffer feestelijk geopend!

DIEREN – Op zaterdag 22 juni bevestigden wethouder Dorus Klomberg en regiodirecteur ProRail Dorothé Wennekendonk de naam Hoge Juffer op de passerelle (voetgangersbrug) in Dieren. De Dierenaren Bea Lanting en Bernhard en Margriet De Vries  assisteerden daarbij.

Ook Hendrika Haaijema, de bedenkster van de naam Hoge Juffer, hielp mee met het bevestigen van de naam. Een echte Juffer(een soort libelle) kwam op spectaculaire wijze het naambord brengen.

Pleinfeest

Dit gebeurde allemaal ter gelegenheid van de feestelijke opening van het vernieuwde plein aan de noordkant van het station in Dieren. Na het officiële gedeelte was het  tijd voor een buurtfeestje. Er was een gezellig terras op het plein met accordeonmuziek, een ijscoboer, een stroopwafelbakker en de kinderen vermaakten zich met schminken en op het springkussen.

Mijlpaal Traverse Dieren

Na de tunnel, de passerelle, de parkeergarage en het plein aan de zuidzijde is het afronden van dit plein de volgende mooie mijlpaal in het project Traverse Dieren. Het laatste onderdeel van het project, de onderdoorgang bij het Apeldoorns Kanaal, is naar verwachting in maart 2020 klaar. De Kanaalweg zal november van dit jaar open gaan.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0