Workshop levensverhaal schrijven in de Bibliotheek Dieren

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – Donderdagochtend 4 juli kun je in de Bibliotheek Dieren een workshop volgen waarin je leert hoe je een levensverhaal voor jezelf of voor een ander schrijft.

Een ‘in memoriam’, een geschiedenis of een lang vergeten herinnering. ‘Één rake anekdote zegt vaak al zó veel’, aldus journalist en tekstschrijfster Marjon Weijzen, die de workshop levensverhaal schrijven begeleidt.

In één ochtend schrijf je geen levensverhaal. En dat hoeft ook niet. Een rake anekdote volstaat vaak al. Net als bij een vingerafdruk zit jij zelf daar helemaal in,‘ aldus Marjon.

Marjon Weijzen is journalist en tekstschrijfster. Ze is gespecialiseerd in afscheids-, uitvaart- en levensverhalen. Tijdens de workshop krijg je handvatten waarmee je zelf aan de slag kunt.

Vervolg op ‘Slotakkoord’

De workshop ‘Levensverhaal schrijven’ is een van de activiteiten die voortgekomen zijn uit de inspiratiemiddag ‘Slotakkoord’, die de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ in oktober 2018 in de Bibliotheek Dieren organiseerden. Er werden verschillende presentaties, optredens en workshops aangeboden rondom het soms nog moeilijk bespreekbare thema de dood. Daarbij bleek veel belangstelling te zijn voor het schrijven van levensverhalen. De bibliotheek biedt deze workshop daarom graag nogmaals aan.

Deelnemen aan de workshop?

De workshop is donderdag 4 juli van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Dieren, Ericaplein 5. Entree: € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden. Reserveren kan via de Bibliotheek Dieren en online, via https://www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda. Je betaalt dan via iDEAL.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden