Oranjefeest Spankeren weer van start!

SPANKEREN – Vrijdag 29 juni opende burgemeester Carol van Eert officieel om 19.45 uur het Oranjefeest in de muziektent aan het Kerkplantsoen in Spankeren.

Om 18.30 uur startte de ieder jaar terugkerende optocht vanaf het Kerkplantsoen voor een rondje door het dorp. Om 19.45 uur werd iedereen hartelijk welkom geheten door de voorzitter André Maalderink. Waarna burgemeester Carol van Eert de eer had het Oranjefeest te mogen openen na een korte toespraak, door het laten hijsen van de vlag onder het spelen van het Wilhelmus door March & Showband Rheden en Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren. Vanaf 20.15 was het feest in de tent op het kermisterrein met om 21.00 uur de prijsuitreiking van winnaars van de optocht.

Ook op zaterdag staan er veel activiteiten op het programma. Vanaf 9.30 uur kan iedereen weer rustig op gang komen tijdens het Spankerens Katerontbijt. Om 10.00 uur zijn er de kinderspelen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De oudere kinderen van 10 tot en met 14 jaar kunnen vanaf 11.30 uur kruisboogschieten. Leden van de Oranjevereniging kunnen om 13.30 uur meedoen met vogelschieten. Inschrijven kon op vrijdagavond in de feesttent. Op veler verzoek is er dit jaar weer boomzagen voor dames en heren, dit begint om 15.30 uur. Van 18.30 tot 19.30 uur kunnen kinderen zich uitleven bij de kinderdisco. Om 20.00 uur barst het feest los op het Oranjebal. Ook worden dan traditiegetrouw de schutterskoning en -koningin gehuldigd.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie kijk ook op: https://www.ovspankeren.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden