Harpist Remy van Kesteren speelt in de kasteeltuin van Middachten

Foto: Remy van Kesteren

DE STEEG – Op zondag 28 juli brengt harpist Remy van Kesteren zijn programma Shadows in de kasteeltuin van Middachten. Dit concert is de vierde en laatste in de serie zomerconcerten in Middachten.

Remy van Kesteren

De afgelopen 2 seizoenen veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Het Remy van Kesteren werd al op tienjarige leeftijd toegelaten tot het Utrechts Conservatorium in de klas van Erika Waardenburg en studeerde er in 2010 met de hoogste onderscheiding af. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. In 2012 behaalde hij ‘summa cum laude’ zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Van Kesteren heeft diverse prijzen gewonnen. Zijn vele prijzen leidden tot concerten over de hele wereld, van Europa tot de VS, Japan en Afrika. Op zijn zestiende debuteerde hij al in het Amsterdamse Concertgebouw met het Nederlands Kamerorkest. Een jaar daarvoor speelde hij ter gelegenheid van de doop van Prinses Amaliaen trad hij op in Carnegie Hall, New York. Op zijn 25e jaar besloot Remy een andere weg in te slaan met zijn muziek. Hij wilde zijn eigen muziek componeren, wat leidde tot Tomorrow Eyes(2016), het eerste album waarvoor Remy een aantal eigen composities maakte. En nu, in 2019, is er Shadows. Shadows is geen eindbestemming van die tocht, maar een tussenstation.

Shadows

Zijn nieuwe album Shadows (Universal) heeft Remy geproduceerd samen met de Engelse ex- DJ, singer-songwriter en producer Fink. ’’Fink is altijd een grote

inspiratiebron geweest, omdat hij geen grenzen lijkt te kennen binnen de muziek. Hij is zo’n veelzijdige muzikant, producer en zijn groove en sound herken je uit duizenden. Het was waanzinnig om zo intens met hem te werken aan Shadows, waarbij we allebei tot het uiterste gingen om samen een nieuwe wereld te creëren.’’

Remy vertelt over het schrijfproces van het album:

‘’Voor Shadows heb ik veel tijd uitgetrokken, want ik wilde me opnieuw uitvinden als musicus. Om dat te kunnen doen, heb ik de harp bijna een jaar laten staan en ben ik aan de slag gegaan op andere instrumenten. Ik ging piano-, gitaarspelen en zingen. Ook heb ik me verdiept in de synthesizer en het zelf produceren van nieuwe track.” Met zijn nieuwe album wilde hij een eigen universum creëren. Op dezelfde manier waarop hij als kind zich kon verliezen in het tekenen van landkaarten en fantaseren over de volkeren die er zouden wonen, was hij op zoek naar een parallelle wereld waar hij de luisteraar in mee kon nemen.

Informatie en kaartverkoop

Middachten, Smidsallee, De Steeg. Prijs: €12,50 (voorverkoop) / €15,- (aan de deur). Meer informatie en kaartverkoop: www.middachten.nl.

De programmering in Kasteeltuin Middachten komt tot stand in samenwerking met Cultuurbedrijf RIQQ. Een serie intieme concerten in het schilderachtige decor van de kasteeltuin van Middachten. Afwisselend en uniek, een ervaring om niet snel te vergeten….

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden