Bach voor kinderen in Openluchttheater De Pinkenberg

Foto: Foppe Schut

VELP/ROZENDAAL – Op woensdag 31 juli om 14:00 uur, brengt Ton Meijer de componist Bach tot leven voor kinderen in Openluchttheater de Pinkenberg. Het is een voorstelling in de serie familievoorstellingen op alle woensdagmiddagen van de zomervakantie in Openluchttheater De Pinkenberg.

Be Bach

Ton Meijer vertelt en speelt belangrijke en herkenbare momenten uit leven van de grote Johann Sebastian Bach, onder majestueuze begeleiding van vier internationaal gerennomeerde musici die Bachs prachtige muziek vertolken. We horen onder andere ‘Erbarme dich’, stukken uit de cellosuites en het ‘Wohltemperierte klavier’, een aria van Telemann en muziek van Vivaldi.

De kinderen worden meegenomen in de wereld van de componist

Ze spelen Johan als kind, voelen zich één van Bachs 21 kinderen of een knaap in het kinderkoor en zitten samen met Bach in de gevangenis. Zonder dat je het merkt kruipt de muziek van Bach in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Over Ton Meijer

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen en speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en klassieke muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op jong en oud publiek. Daarbij heeft hij een eigen, vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

Informatie en kaartverkoop

Prijs: €7,- (voorverkoop) / €8,- (aan de deur). T/m 2 jaar: gratis toegang. Meer informatie en kaartverkoop: www.depinkenberg.nl. De Pinkenberg, Kluizenaarsweg 4, Rozendaal

De Pinkenberg & Cultuurbedrijf RIQQ

Naast familievoorstellingen zijn er gevarieerde voorstellingen voor volwassenen te zien, veelal op zomeravonden. Zo komt onder andere Spinvis optreden, geeft Rhedelijk Cultureel voorstellingen en verzorgt Het Gelders Orkest wederom een concert, ditmaal met Cristina Branco. De programmering in De Pinkenberg komt tot stand in samenwerking met Cultuurbedrijf RIQQ.Stap een magische wereld binnen en geniet van bijzondere voorstellingen in de openlucht, samen met familie in het zonnetje. Zie de avond vallen tijdens een uitje met vrienden of luister met z’n tweetjes naar heerlijke muziek onder de sterrenhemel. Welkom in De Pinkenberg!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

'
article
144573
Ton Meijer brengt de componist Bach tot leven voor kinderen
VELP/ROZENDAAL – Op woensdag 31 juli om 14:00 uur, brengt Ton Meijer de componist Bach
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/144573/bach-voor-kinderen-in-openluchttheater-de-pinkenberg/
2019-07-17T08:52:40+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/07/17085204/BeBach-FoppeSchut.jpg
Bach, Bach voor kinderen, Be Bach, Cultuurbedrijf RiQQ, De Pinkenberg, Familievoorstellingen, Openluchttheater de Pinkenberg, rheden.nieuws.nl, Ton Meijer
Nieuws