Kasteel & Brocantemarkt op Landgoed Middachten

Foto: Anke Opdam

DE STEEG – Curiosa, tweedehands en oud. Van brocante en antieke meubels tot vintage woonaccessoires, maar ook (antiquarische) boeken en kunst. Voor liefhebbers hiervan wordt op zondag 4 augustus 2019 een speciale knusse markt georganiseerd op Landgoed Middachten in De Steeg.

De sfeervolle laan voor het kasteel is het decor voor deze markt. De markt is gratis te bezoeken. De markt wordt georganiseerd door Stein Culturele Evenementen. Dit bedrijf organiseert door heel Nederland markten op prachtige locaties.

Tijdens de markt kunnen ook het kasteel en de tuinen bezocht worden. In de tuinen wordt deze dag een themadag kruidentuin georganiseerd. Vrijwilligers van Middachten zijn aanwezig om toelichting te geven op de 90 verschillende soorten kruiden en laten de bezoekers o.a. proeven, voelen en ruiken. In het kasteel kan deelgenomen worden aan een rondleiding. Doordat kasteel Middachten nooit is verkocht en al 800 jaar familiebezit is, is de inboedel bewaard gebleven. Het is dan ook volledig ingericht met authentieke meubels en voorwerpen. Dit is uniek in Nederland. Bovendien huisvest Middachten een omvangrijkste portrettencollectie.

Praktische informatie

Tijden – Brocantefair: 10.00-17.00 uur. Tuinen: 10.30 – 16.30 uur. Tuinrondleiding:13.30 uur. Kasteelrondleidingen: 13.30 en 15.00 uur.

Entree – Brocantefair: gratis. Tuinen inclusief themadag kruidentuin: € 6,00 p.p., vrienden van Middachten en kinde­ren tot 12 jr. gratis. Kasteel en tuinen inclusief themadag kruidentuin: € 11,00 p.p., vrienden van Middachten € 5,00 p.p., kinderen tot 12 jr. gratis.

Parkeren – Parkeerplaats Smidsallee, Smidsallee, 6994 De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.

Informatie – www.henksteinvoort.nl of www.middachten.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden