Zorg&Co de oplossing voor ZZP-ers in zorg en welzijn!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op de hoek van de Rozendaalselaan en de Wilhelminastraat zit sinds kort Zorg&Co Gelderland, een coöperatie van zzp-ers in zorg en welzijn.

De vestiging wordt gerund door een drietal zeer enthousiaste dames, Esther Kempenaar directeur Zorg&Co Gelderland en tevens casemanager dementie, Yvonne Hoogveld administratief medewerkster en Indra Thomas, accountmanager.

Als je bij Zorg&Co naar binnenwandelt krijg je direct het gevoel van ‘hier ben ik welkom‘, of je nu een zorgprofessional bent, een voorbijganger, iemand met zorgvraag of gewoon een buurtbewoner: je wordt gelijk vriendelijk te woord gestaan door de dames. Ben jij een zzp-er? Werk je in de zorg? Wil je zzp-er in de zorg worden? Heeft u zorg nodig? Dan moet je zeker eens bij de dames van Zorg&Co Gelderland binnen lopen!

Geen bemiddelingsbureau en geen uitzendbureau

Zorg&Co is geen bemiddelingsbureau en geen uitzendbureau. Het grootste verschil is: Zorg&Co heeft geen winstoogmerk. Door je als zelfstandig ondernemer te verenigen in de coöperatie Zorg&Co kun je gebruik maken van dienstverleners die zaken voor je regelen zodat jij kunt doen waar je goed in bent: zorg/begeleiding verlenen. Ieder aangesloten lid betaald  per jaar een bedrag aan lidmaatschapsgeld. Per gewerkt uur draagt de zzp-er een aantal procenten af aan de coöperatie. Daarvan worden o.a. alle diensten (facturatie/urenregistratie en servicekosten), het kleine groepje vaste medewerkers en de huisvesting betaald.

Alle aandacht gaat naar de cliënten

Op dit moment zijn er ongeveer 60 zelfstandige zorg- en welzijnsprofessionals aangesloten bij Zorg&Co Gelderland. Zij verlenen aan ongeveer 300 cliënten zorg en begeleiding aan huis. Denk hierbij aan persoonlijke verzorging, (wijk)verpleging, individuele begeleiding en casemanagement dementie. Doel is samen met collega zzp-ers de zorg kwalitatief beter maken.  De coöperatieve gedachte ‘samen sta je sterker’ speelt hierin een grote rol. Wat Zorg&Co nastreeft is dat aangesloten zzp-ers in zorg en welzijn hun aandacht volledig op cliënten kunnen richten en zich geen zorgen hoeven maken over andere bijkomende zaken. Deze ( zoals facturatie, verzekeringen, geschillencommissie, opleiding/bijscholing, planning, acquisitie en contractering met zorgverzekeraar/gemeente/zorgkantoor) worden door de coöperatie verzorgd.

Daarnaast ontzorgen de zzp-ers Zorg&Co collega zorg- en welzijnsinstellingen door flexibele schil te zijn. De zzp-ers werken intra- en extramuraal diensten zodat personeelstekort (tijdelijk) opgelost wordt. Ook hier komt de visie van Zorg&Co naar voren: de zorg moet kwalitatief goed en betaalbaar blijven. Het is tenslotte gemeenschapsgeld! Zorg&Co berekend geen bemiddelingskosten of provisie aan zorginstellingen. Deze wordt, door middel van fee, door de zzp-ers zelf aan de coöperatie betaald. Dit betekent dat de kosten voor zorginstellingen bij het inzetten van een zzp-er van Zorg&Co relatief laag zijn en de zzp-er hierdoor veel en gevarieerde diensten van opdrachtgevers aangeboden krijgt.

Coöperatie

Zorg&Co is een coöperatieve vereniging van en voor zzp-ers in zorg en welzijn. De leden van de coöperatie hebben allemaal hun eigen bedrijf maar gebruiken de coöperatie voor zaken die ze zelf liever niet doen. Daarbij worden zij vanuit de coöperatie voorzien van opdrachten van grote en kleinere zorg- en welzijnsinstellingen, zorg in de wijk en een groeiend aantal particulieren.

Zorg&Co heeft als belangrijkste doel de zorg beter en betaalbaar te organiseren. Goede zorg moet bereikbaar zijn en blijven voor iedereen die dit nodig heeft. De leden moeten een goed inkomen hebben, goed verzekerd zijn, een goed pensioen en de beste opleidingsfaciliteiten hebben. Dit is mogelijk doordat Zorg&Co faciliteert, stimuleert en het beste in haar leden naar boven haalt.

Officiële opening

Op donderdagmiddag 29 augustus om 15:30 uur zal wethouder Gea Hofstede het pand aan de Rozendaalselaan 23 in Velp officieel openen. Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom om het kantoor te komen bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. (wel graag opgeven: [email protected] of [email protected])

Er valt natuurlijk nog veel meer te zeggen over Zorg&Co. Uitgebreide informatie en uitleg is te vinden op de website: https://www.zorgenco.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen