Duo Stellina – NJO Muziekzomer bij Jansen & de Feijter

Foto: Felipe Pipi

VELP – De NJO Muziekzomer presenteert op vrijdag 9 augustus om 20:00 uur, Duo Stellina in boekhandel Jansen & de Feijter! De muziek wordt afgewisseld met voordracht gedichten Paul Celan door Walter Jansen.

NJO Muziekzomer

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival, met ook enkele uitstapjes buiten de regio. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugdorkest, dat zich al ruim zestig jaar lang richt op de ondersteuning en ontwikkeling van jong toptalent. Het uitzonderlijke talent van deze musici is te bewonderen tijdens de meer dan 85 concerten van de NJO Muziekzomer. Het ruime muzikale aanbod heeft voor alle leeftijden veel te bieden. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die te vinden zijn in de provincie Gelderland. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici is de NJO Muziekzomer een feest voor iedereen.

Duo Stellina

Duo Stellina wordt gevormd door violiste Saskia Frijns en altviolist Bart Folkers. Zij kennen elkaar van het  HKU Conservatorium in Utrecht  en speelden beiden, alhoewel slechts gedeeltelijk tegelijk, in het Nationaal Jeugdorkest (NJO). Het repertoire van Duo Stellina bestrijkt de barok tot en met de modernen en voor deze NJO Muziekzomer Gelderland stelde het duo een aansprekend programma samen met werken van diverse componisten uit het Europa van ongeveer 1800 tot 1950. Zo kunnen wij kennismaken met zowel Joseph Haydn als met zijn veel minder bekende broer Michael en reizen we vanuit de Weense Klassieken naar de Parijse School met de Tsjech Martinů, om vervolgens door te gaan naar de melancholieke muziek van de Joods-Hongaarse componist László Weiner.

Waan je in het Europa van de 19e en 20e eeuw en laat je meevoeren! Saskia Frijns (viool) en Bart Folkers (altviool).

Praktische informatie:

  • Wanneer: vrijdag 9 augustus / 20.00 uur
  • Bij: Boekhandel Jansen & De Feijter, Velp
  • Kosten:  € 17 (jongeren t/m 30 jaar € 11,50)
  • Kaartverkoop start 14 juni bij de boekhandel of via onderstaande linkjes.

Zie voor de laatste informatie www.muziekzomer.nl, https://www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten/376-njo-muziekzomer-duo-stellina, en kijk ook eens op www.njo.nl voor andere activiteiten in de rest van het jaar!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden