Bach komt tot leven voor kinderen in Openluchttheater de Pinkenberg

VELP/ROZENDAAL – Op woensdag 31 juli om 14:00 uur, bracht Ton Meijer de componist Bach tot leven voor kinderen in Openluchttheater De Pinkenberg. Het was een van de voorstelling in de serie familievoorstellingen op alle woensdagmiddagen van de zomervakantie.

Veel kinderen waren weer met hun ouders naar deze prachtige familievoorstelling gekomen, maar ook actief mee te doen met Ton Meijer. De kinderen zullen het niet snel vergeten dat zij samen op het podium stonden. Het was een zeer geslaagde middag.

Be Bach

Ton Meijer verteld en speelde belangrijke en herkenbare momenten uit leven van de grote Johann Sebastian Bach, onder majestueuze begeleiding van vier internationaal gerenommeerde musici die Bachs prachtige muziek vertolken. We hoorden onder andere ‘Erbarme dich’, stukken uit de cellosuites en het ‘Wohltemperierte klavier’, een aria van Telemann en muziek van Vivaldi.

De kinderen werden meegenomen in de wereld van de componist

Ze speelden Johan Sebastiaan Bach als kind, voelen zich één van Bachs 21 kinderen of een knaap in het kinderkoor en zaten samen met Bach in de gevangenis. Zonder dat je het merkte kroop de muziek van Bach in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Over Ton Meijer

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen en speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en klassieke muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op jong en oud publiek. Daarbij heeft hij een eigen, vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Volgende week woensdag  7 augustus  komt Circus Lorelly naar het openluchttheater op de Pinkenberg als afsluiting van dit seizoen op de woensdagmiddag.

www.depinkenberg.nl. De Pinkenberg, Kluizenaarsweg 4, Rozendaal.

De Pinkenberg & Cultuurbedrijf RIQQ

Naast familievoorstellingen zijn er gevarieerde voorstellingen voor volwassenen te zien, veelal op zomeravonden. Zo komt onder andere Spinvis optreden, geeft Rhedelijk Cultureel voorstellingen en verzorgt Het Gelders Orkest wederom een concert, ditmaal met Cristina Branco. De programmering in De Pinkenberg komt tot stand in samenwerking met Cultuurbedrijf RIQQ.

Stap een magische wereld binnen en geniet van bijzondere voorstellingen in de openlucht, samen met familie in het zonnetje. Zie de avond vallen tijdens een uitje met vrienden of luister met z’n tweetjes naar heerlijke muziek onder de sterrenhemel. Welkom in De Pinkenberg!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden