Plannen voor een nieuwe hypermoderne energieneutrale steenfabriek in Velp

 

VELP – Wie kent het niet, het terrein van de oude vervallen steenfabriek van de Groot, gelegen tussen de A348 en de IJssel. Als het aan de eigenaar OmRo Vastgoed Velp B.V. ligt  komt er een hypermoderne, volledig geautomatiseerde energieneutrale steenfabriek. Er is ook ruimte voor andere (watergebonden) bedrijven.

Gemeente Rheden heeft nog geen concrete plannen gezien en is al jaren samen met partnergemeentes, provincie en natuurorganisaties bezig om een rivierklimaatpark te realiseren. De uiterwaarden van de IJssel tussen Arnhem en Giesbeek zouden worden klaargemaakt voor duurzaamheid, recreatie en natuur.

Wethouder Ronald Haverkamp geeft aan dat als er een steenfabriek komt die past in het huidige bestemmingsplan, (dat nooit gewijzigd is) dan heeft hij zich daaraan te houden.

Onder de naam Watergebonden Bedrijventerrein Rheden wordt het terrein op dit moment klaar gemaakt voor verdere ontwikkeling. Mogelijk komt er in een deel van de oude steenfabriek een informatiecentrum.

OmRo geeft aan snel met de plannen naar de gemeente Rheden en in gesprek te gaan. Het is niet voor het eerst dat er plannen zijn voor de oude steenfabriek. Zo had Riverstone plannen voor een woonwijk. Later had transportbedrijf Rotra plannen om een overslagcentrum te maken. Beide plannen verdwenen van tafel.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s. Kijk op: https://www.watergebonden-bedrijventerrein-rheden.nl/ voor meer informatie.

(Bron: Omroep Gelderland)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Onderstaande film geeft de huidige situatie van het terrein weer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen