Regen zorgt voor flinke schade en overlast in gemeente Rheden

Foto: Lisette van Eechoud

GEMEENTE RHEDEN – In de gemeente Rheden heeft een hoosbui afgelopen vrijdagmiddag voor enorme overlast gezorgd. De brandweer ontving tientallen meldingen uit de gemeente Rheden. In Velp, Rheden en De Steeg stonden verschillende straten blank, liep het water kelders binnen en kwamen tuinen volledig blank te staan. Ook vanuit Dieren en onze buurgemeente Rozendaal kwamen meldingen binnen.

Loco-burgemeester Gea Hofstede heeft vrijdagavond een aantal getroffen inwoners bezocht en met eigen ogen kunnen zien welke schade deze enorme hoeveelheid water heeft aangericht. “Het is ongelofelijk te zien en te horen dat deze enorme hoosbui zoveel schade kon aanrichten. Helaas kon ik niet alle getroffenen bezoeken, maar ik wens allen, ook hen die ik niet heb kunnen bezoeken, enorm veel sterkte.”

Verschillende korpsen uit de regio zijn ingezet om het water weg te pompen. Ook zijn medewerkers van de gemeente direct aan de slag gegaan om wegen weer schoon te krijgen, afzettingen te plaatsen en verdere hulp te verlenen. “Ik ben blij dat collega’s uit de regio ons hebben geholpen en ben iedereen dankbaar die zich heeft ingezet. Zij hebben ongelofelijk veel werk verzet”, aldus Gea Hofstede

Buien zoals deze zijn nu nog uitzonderlijk, maar zullen in de toekomst steeds vaker voorkomen. De situatie van vrijdag laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is dat we met zijn allen aan de slag moeten. Gea Hofstede: “Wij hebben hierin als gemeente natuurlijk een belangrijke rol. Ook als inwoners van Rheden kunnen wij al veel doen. Bijvoorbeeld door stenen te vervangen door groen zodat het regenwater sneller de grond in kan trekken. Alle kleine beetjes kunnen hierin al een groot verschil maken.”

Kijk voor de vele filmpjes en foto’s van de wateroverlast op de Facebookpagina van rheden.nieuws.nl, Je kan hier ook jouw filmpjes en foto’s kwijt van de wateroverlast in gemeente Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden