Vreemd fenomeen kleurt hemel blauw in Rheden en omgeving

VELP/RHEDEN/DE STEEG/DIEREN – In de nacht van dinsdag op woensdag 6 op 7 augustus is er een zeer vreemd fenomeen waargenomen in Velp, Rheden, De Steeg en Dieren. Een blauw bolvormig licht was rond 01:15 kort te zien aan de oostelijke hemel waarna het met hoge snelheid naar het westen verdween.

Op de Facebookpagina van rheden.nieuws.nl wordt inmiddels flink gespeculeerd over de herkomst van een vreemd blauw licht (bolvormig)

Een inwoonster van Rheden:

“Afgelopen nacht rond 01.15 deed ik de balkondeur van onze slaapkamer verder open en zag in oostelijke richting een vreemde blauwe vlek aan de hemel staan. Soms wat helderder en soms wat vager door waarschijnlijk wat dunne wolken. Helaas heb ik het niet kunnen filmen, het schoot het met een absurd hoge snelheid over het huis in westelijke richting. Ik ben toen naar de voorkamer gegaan en zag het daar nog in de verte. Die snelheid waarmee het plots vanuit stilstand weg schoot vond ik nogal bizar. Ik zou wel eens willen weten of meer Rhedenaren dit gezien hebben. En nee het was 100% zeker geen laserstraal gezien de snelheid (gok zo op 400 tot 500 km per uur) het plots over ons huis weg “vloog”. Daarnaast zou een laser de wolken aanschijnen maar dit licht verdween dus meer achter de wolken. Het blauwe licht stond langere tijd stil in Oostelijke richting. Ik weet niet of het vóór 01.15 uur al zichtbaar was, ik heb mijn man geroepen om buiten te kijken en hij was ook heel verbaasd hoewel het ook heel mooi was. Na ongeveer een minuut of 5 “vloog” het heel hard naar het Westen. Het werd steeds minder zichtbaar tot het helemaal uit het zicht verdwenen was.”

Meteogroep Wageningen

Een woordvoerder van Meteogroep Wageningen heeft kort naar de foto’s en alle reacties op Facebook gekeken en geeft aan dat het waarschijnlijk toch om een hele sterke laser gaat. Echter neemt eerst nog contact op met meer ervaren collega’s om e.e.a. beter te bekijken. Vooral het feit dat het zich verplaats over grote afstanden en zelfs in Oosterbeek en Duiven gezien is.

Diverse reacties op Facebook geven ook aan dat het een trein zou kunnen zijn die de bovenleidingen inspecteert, echter geeft de NS woordvoerster aan dat het hier NIET kan gaan over een trein die blauw licht naar boven uitstraalt. De dienstregeling van de NS stopt om 0:30 uur.

Na contact met ProRail blijkt het te gaan om een meettrein die de bovenleidingen op dikte inspecteert in het Gelderse, het blauwe licht kan van kilometers ver gezien worden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0